Bombalı saldırı hazırlığındaki kadın terörist yakalandı! Kendini patlatacaktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bombalı saldırı hazırlığındaki kadın terörist yakalandı! Kendini patlatacaktı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Emniyet ekipleri terör örgütlerine göz açtırmıyor. Eylem yapmak için Siirt’te gelen PKK’lı terörist, istihbaratın başarılı çalışmaları sonucu yakalandı. Kadın töreristin Mersin’deki polisevi saldırısı ve İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen canlı bomba saldırılarına benzer bir eylem arayışında olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’nın bir terör hücresinin eylem için Siirt’e geleceği istihbaratı üzerine İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kadın terörist Beritan B.’nin eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

Terörist Beritan B.’nin 2014 yılında terör örgütüne katıldığı ve hakkında arama kararı olduğu öğrenildi. Kadın töreristin Mersin’deki polisevi saldırısı ve İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen saldırının benzeri bir eylem arayışında olduğu ortaya çıktı.

2 EL BOMBASI VE KALEŞNİKOF İLE YAKALANDI

Şırnak İdil’den toplu taşıma ve taksiyle önce Mardin Midyat’a gelen teröristin oradan Batman’a, ardından da Siirt merkeze geçtiği belirlendi. Şırnak'ta bir polis merkezine saldırıya yeltenen teröristin, başarısız olup vazgeçtiği ortaya çıktı. Beritan B., 10 Ekim akşamı Siirt İl Emniyet Müdürlüğü’ne 2 kilometre uzaklıktaki iş yerinde Kalaşnikof ve 2 el bombasıyla yakalandı. Beritan B. ile birlikte hareket eden Musa S. de gözaltına alındı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRISI NASIL OLDU?

Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu. Teröristlerden biri kendini patlattı, diğer terörist etkisiz hale getirildi.

MERSİN'DEKİ POLİS EVİ SALDIRI NASIL OLDU?

Mersin'de iki kadın terörist tarafından 26 Eylül 2022'de polisevine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, bir polis de yaralanmıştı. Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü. Terör saldırısının ardından yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...