Boşanma davasında dikkat çeken karar! Mesajlar delil sayılmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah Gazetesi
- Güncelleme:
Boşanma davasında dikkat çeken karar! Mesajlar delil sayılmadı

GÜNDEM Haberleri  / Sabah Gazetesi

Yargıtay’dan boşanma davalarına emsal olacak bir karar geldi. Yerel mahkemenin bir boşanma davasında kadının dava açıldıktan sonra eşine attığı tehdit ve hakaret mesajlarını kusur sayarken Yargıtay “Davada delil sayılamaz” dedi. 

Sabah Gazetesi’nden Dilhan Dumanoğlu’nun haberine göre, İstanbul Anadolu 14. Aile Mahkemesi'nde Mine Y. ile Ekrem Y. çifti açtıkları boşanma davasından bir süre sonra vazgeçti. Sonraki süreçte tekrar mahkemenin yolunu tutan çift, boşanmak istedi. Ancak mahkeme, çiftin tekrar bir araya geldiğini, önceki olayları hoşgörüyle karşıladığını belirterek davanın reddine karar verdi.

Çift bu karara itiraz etti. Ekrem Y. karısının tehdit ve hakaret mesajları attığını belirtti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 38. Hukuk Dairesi, Mine Y.'yi mesajlar nedeniyle kusurlu buldu ve davanın kabul edilmiş olması gerektiğini karar verdi. Haksız bulunan Mine Y. karara itiraz etti, dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne gönderildi.

TARİHİ BELLİ OLMAYAN YAZIŞMALAR KUSUR SAYILMAZ

Daire, hakaret ve tehdit içerikli yazışmaların dava açıldıktan sonraya ait olduğunu belirtti ve dava tarihinden sonraki olayların boşanma davasında taraflara kusur olarak yüklenemeyeceğine dikkat çekti. Bu sebeplse tarihi belli olmayan telefon yazışmaları ile çözümlerinde geçen hakaret ve tehditlerin kadına kusur olarak yüklenemeyeceği belirtilerek, erkeğin boşanma davasının reddine karar verilmesi gerektiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Sabah Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...