Burası artık 'acı'yaman! Adıyaman'ın son halini anlatmaya sözler yetersiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Burası artık 'acı'yaman! Adıyaman'ın son halini anlatmaya sözler yetersiz

GÜNDEM Haberleri

Bir yanda göçük başında yakınları için ağlayarak çaresizce bekleyenler... Diğer yanda enkazdan canlı çıkarılanlar için sevinç gözyaşı dökenler... Aynı sokakta acı ile sevinç birbirine karışıyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ / ADIYAMAN - Ünlü bir Adıyaman türküsü vardır bilirsiniz. Şöyle başlar: “Düz dara yar düz dara / Yar zülfünü düz dara / Doksan dokuz yarem var / Sen açtırdın yüz yara / Uy amman amman aman / Burası Adıyaman...”

Şairi türküyü hangi hissiyatla yakmıştır bilinmez. Ancak bugünleri yaşasa, Adıyaman’ın kalbinde açılan yaraları görse hangi satırları yazardı? Tarihte eşi görülmemiş bir depremle yıkılan Adıyaman, Acıyaman’a dönmüş vaziyette.

81 İLİN PLAKASI BURADA

Şehir, Edirne’den Kars’a kadar bütün illerin plakalarını taşıyan araçlarla dolu. Ekipler harıl harıl yardım yağdırıyor. Merkezde üç binadan biri yıkılmış, diğerlerinin ekseriyeti yaralı. Depremin üzerinden neredeyse bir hafta geçmesine rağmen sokaklarda enkaz başında bekleyenlerin sayısı fazla. Umutlar son arama çalışması noktalanana kadar devam edecek. Vatandaşlar yer yer yaktıkları küçük ateşlerle soğukla mücadele ediyor. Enkazların üstünden bazen feryatlar yükseliyor bazen de sessizlik yerini alkışlara bırakıyor.

Aynı sokak içinde cenazeye sarılıp ağlayan da var, enkazdan çıkan evladına sarılıp birlikte gözyaşı döken de.. Sokaklar âdeta morga dönüşmüş. Herkes yaralı ve kime dokunsan ağlayarak kaybettiği akrabasını anlatıyor. Bölgenin şimdilik en büyük sorunu elektrik. Şehrin şalterleri inmiş durumda. İletişim kurmak için özellikle powerbank can suyu.

Burası artık 'acı'yaman! Adıyaman'ın son halini anlatmaya sözler yetersiz
Manzara para yardımının daha önemli olduğunu anlatmaya yetiyor.

DAĞITIM BÜYÜK MESELE

Adıyaman’a âdeta yardım yağıyor. Ne var ki bunların dağıtımını koordine etmede bazı sorunlar yaşanıyor. Malzemelerin büyük çoğunluğu merkeze yığılmış durumda. Aynı mahallede bir yerde bolluk görülürken bir yerde yokluk dikkat çekiyor. Köylerde yaşayanlar ise ulaşımın zorluğundan dolayı yardımlara ulaşmada sıkıntı yaşıyor. Şehri terkedenlerin çoğunun köylere kaçması ihtiyaç listesini daha da uzatıyor. Herkesin en çok istediği malzeme temel gıda, çadır, su, soba, çocuk maması, çocuk bezi.

Yıkıntılar arasında gördüğümüz Adıyamanlı Mehmet Amca’nın hâlini sorunca sitem etti. İlk iki gün yalnız bırakıldıklarını söyledi. Şehirde konuştuklarımızdan da farklı bir şikâyet duymuyoruz. Genel olarak asayiş kontrol altında. Yağma ve hırsızlık vakası burada da maalesef oluyor. Sokaklardaki güvenlik güçleri arsıza korku, yurttaşa güven veriyor.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...