Bursa'da büyük yangın! Alevler 10 fabrikaya sıçradı: Patlama sesleri duyuluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Bursa'nın İnegöl ilçesinde iplik ürettiği belirtilen fabrikada çıkan yangın yanında bulunan 10 fabrikaya sirayet etti. Yoğun dumanlar gökyüzünü kaplarken yangın şehrin bir çok noktasından görüldü. Öğle saatlerinde başlayan yangın devam ediyor, çok sayıda ekibin müdahalesi sürüyor.

İnegöl Mobilya Sanayi Bölgesinde iplik ürettiği öğrenilen bir fabrikada saat 15.30 sıralarında yangın çıktı.  Yangın yan yana bulunan 4 ayrı fabrikaya da sıçradı. Alevler kısa sürede her yeri sardı, fabrikalar boşaltıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Alevler 6 fabrikaya daha sirayet etti. 

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA TOMA DA DESTEK VERİYOR

Saatlerdir devam eden yangına karadan 105 itfaiye aracı ile 200 personel müdahale ediyor. Havanın kararması ile birlikte 4 helikopter 2 yangın söndürme uçağı müdahaleyi bırakmak zorunda kaldı. Ayrıca bölgede itfaiye haricinde sağlık, polis, jandarma ekipleri de hazır bekletiliyor. Yangın söndürme çalışmasına polis ve jandarma TOMA araçları da destek veriyor.

Bursa'da büyük yangın! Alevler 10 fabrikaya sıçradı: Patlama sesleri duyuluyor

FABRİKALARDAN PATLAMA SESLERİ GELİYOR

Gece saatlerinde devam eden yangında zaman zaman patlama sesleri de duyulurken, havadan çekilen görüntüler yangının boyutunu gözler önüne serdi.

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE EKİPLER GELDİ

Ayrıca Kocaeli, Yalova, İstanbul ve Balıkesir’den destek geldi.

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE SON DURUMU AÇIKLADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bursa merkeze 45 kilometre mesafede, özellikle mobilya sanayide güçlü, İnegöl ilçemizde Birinci Organize Sanayi Bölgesi diye tabir ettiğimiz, yani İnegöl'ün en eski Organize Sanayi Bölgelerinden biri olan sanayi bölgemizde, saat 16.25 itibarıyla bize ihbar edilen bir yangın. Daha önceden büyük bir tekstil fabrikası olarak kullanılan alan, şimdi 9-10 ayrı işletmenin mobilya, mobilya yan sanayi gibi işletmelerin kullandığı bir alan. Yaklaşık 110 dönümlük fabrika. 65-70 dönümlük kısmında yangın devam ediyor. Tabii hemen yanı başında Büyükşehir Belediyemize ait itfaiye merkez binamız olması hasebiyle ilk etapta ekipler müdahale ediyor. Fakat yangın gerçekten büyük bir yangın. Çünkü içeride solvent, tiner, boya malzemeleri var. Takdir edersiniz, onlar ısıyla beraber de sıra sıra patlıyorlar. ” diye konuştu.

Bursa'da büyük yangın! Alevler 10 fabrikaya sıçradı: Patlama sesleri duyuluyor

4 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

4 kişinin yangından etkilendiğini altını çizen Aktaş, “Sıkıntılı bir durum söz konusu değil. Çok hafif yaralı arkadaşlarımız. Veyahut bir arkadaşımız hortumu tutarken yara almış, yani hortumu kullanırken yara almış ve dumandan etkilenerek. Dolayısıyla arkadaşlarımızda tabii bu manada tedbirliler. Özellikle bölgede herkesin dikkatli olması gerektiğini bir daha hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Bursa'da büyük yangın! Alevler 10 fabrikaya sıçradı: Patlama sesleri duyuluyor

10 FABRİKA YANDI

Başkan Aktaş, yangının 10 fabrikada etkili olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bana verilen 10 fabrikanın ismi var. Tabii hangi fabrika ne kadar etkilendi bilemiyorum ama 65-70 dönümlük kompleks içerisinde 10 civarında fabrika var. Aslında burası bir fabrika ama daha sonra o fabrikanın üretimi durdurmasıyla beraber, içeride 9-10 tane ayrı kuruluş yer oluşturmuş kendisine. Dolayısıyla bunlardan birinden çıkmış. Hem kamera kayıtlarından hem de buradaki verilerden elde ediliyor bir şekilde. Şu an öncelikle yangını tamamen sönmesi bizim olayımız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...