Büyükşen çifti cinayetinde 3 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet talebi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Büyükşen çifti cinayetinde 3 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet talebi

GÜNDEM Haberleri

Konya'da 2018 yılında öldürülen Metin-Necla Büyükşen çiftinin davasında yargılama sürüyor. 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Esra Taş, "Ben bir insanı öldürecek karaktere sahip değilim. Vicdanım rahat, tahliyemi istiyorum" derken, 3 sanık hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

Bir dönem tüm Türkiye'nin gündemine oturan Büyükşen çifti cinayetinde yargılama sürüyor. 2018 yılında Konya'da av tüfeğiyle öldürülen Metin-Necla Büyükşen çiftinin davasında 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Esra Taş (28), sevgilisi Abdullah Başdemir (47), cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik (47) ile olaya yardım ettiği belirtilen tutuksuz sanık Zekeriya Okşen katıldı.

2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; öldürülen Büyükşen çiftinin çocukları Osman, Uğur, Büşra Büyükşen ile sanıkların yakınları, tanıklar ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Davanın iddianamesinde, azmettirici olarak sanıklardan Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir ile çifti öldürdüğü öne sürülen Ertuğrul Çelik hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından da 3'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları talep edildi.

Büyükşen çifti cinayetinde 3 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet talebi
Büyükşen çiftinin öldürüldüğü ev

SANIKLAR TAHLİYELERİNİ TALEP ETTİ

Sanık Abdullah Başdemir, yaklaşık 2 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. Davada cinayet zanlısı olarak tutuklu olan sanık Ertuğrul Çelik, “Teşhis ettim diyorlar, beni 3 yıl sonra nasıl teşhis etmiş. Suçum yok, tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Esra Taş ise, “Ben bir insanı öldürecek karaktere sahip değilim. Vicdanım rahat tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Büyükşen çifti cinayetinde 3 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet talebi
Aile üyeleri, katıldıkları televizyon programında çiftin katilini aramıştı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmada söz verilen cinayete kurban giden Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen, "Herkes tarafından suçlamaların ne olduğunu biliyorum. Ben Afganistan uyruklu çobanı net seçmedim. Benim kimseyi kurban seçtiğim yok. Sanık koltuğunda oturan şahıslardan şikayetçiyim" dedi.

Büyükşen çiftinin oğlu Osman Büyükşen ise, "Sanıkların en ağır cezayı almasını istiyorum" diye konuştu. Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi. (İHA)

OLAYIN GEÇMİŞİ

Cinayet, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında İsmil Mahallesi 62. Sokak'ta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Metin Büyükşen (55) ve Necla Büyükşen (54) çifti, kızları Büşra Büyükşen ile evlerinde oturduğu sırada eve elinde tüfekle yüzü maskeli bir saldırgan girdi. Saldırgan Metin ve eşi Necla Büyükşen'i tüfekle vurarak öldürdü. Başına dipçikle vurulan Büşra Büyükşen ise olaydan ölü numarası yaparak kurtuldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...