Çanakkale Biga'da orman yangını! Ekipler müdahale ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çanakkale Biga'da orman yangını! Ekipler müdahale ediyor

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çanakkale'yi küle çeviren yangının ardından Biga ilçesinde de ağaçlık alanda yangın çıktı, ilk müdahaleyi vatandaş yaptı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürmek için ekipler yoğun çaba harcıyor.

Çanakkale'de günlerdir devam eden yangının kontrol altına alınmasının ardından Biga ilçesinde de yangın çıktı. Alevlerin hızla yayıldığı yangına müdahale sürüyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Çanakkale'nin Biga ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Balıklıçeşme köyünde, Bursa-Çanakkale kara yolu yakınında tarım arazilerinin de bulunduğu bölgede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevrede bulunan kişiler, rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlerden hızla koşarak uzaklaştı. Durumu ekiplere bildiren vatandaşlar, ağaçlık alanda etkili olan yangının yayılmasını önlemek için traktörleriyle etrafını sürmeye başladı.

Çanakkale Biga'da orman yangını! Ekipler müdahale ediyor

İhbarın ardından olay yerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ve çevre belediyelere bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, uçak ve helikopterin yanı sıra arazöz ve iş makineleriyle alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...