CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol değişimcileri hedef aldı: Bir gün öylesiniz bir gün böyle yok öyle yağma

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol değişimcileri hedef aldı: Bir gün öylesiniz bir gün böyle yok öyle yağma

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

CHP Ankara İl Başkanı bugün gerçekleştirilen kongrede Ümit Erkol seçildi. Göreve gelen Erkol, CHP’de değişim isteyenlere sert çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan 'değişim' hareketine sert sözlerle yüklendi. “Böyle bir yenilikçilik olmaz." diyen Erkol, "Bir gün önce Kılıçdaroğlu'nun doktrinini anlatacaksın, bir gün sonra yenilikçi olacaksın, yok böyle yağma" ifadelerini kullandı.

CHP’de kongreler değişim tartışmaları gölgesinde gerçekleşiyor. Ankara İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları yapan Ümit Erkol, 241'e karşı 340 oyla il başkanı seçildi. Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Erkol, CHP’de değişim isteyenlere karşı sert tepki gösterdi.

"BİR GRUP ARKADAŞ GEMİNİN BATTIĞINI ZANNETTİLER"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na isim vermeden hedef gösteren Erkol, "Biz adım adım kendimizi sorgularken, nerede hata yaptık araştırırken, sorunları çözmeye çalışırken, yenilenmeye çalışırken bir grup arkadaş geminin battığını zannettiler. Batan gemiden birer birer atladılar. İndikleri kara parçasına da yenilikçilik adını koydular."

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol değişimcileri hedef aldı: Bir gün öylesiniz bir gün böyle yok öyle yağma

"BÖYLE BİR YENİLİKÇİLİK YOK"

"Bir gün önce Kılıçdaroğlu'nun doktrinini anlatacaksın, bir gün sonra yenilikçi olacaksın, yok böyle yağma." diyerek sözlerini sürdüren Erkol, "Bir gün önce dördüncü sıraya koydular ya hani Sadullah Ergin'i; o listenin mimarı olacaksın, o listeyi yapan 8 kişilik heyetin içinde olacaksın, damganı vuracaksın. Bir gün sonra, 'Ben yenilikçiyim, bu Genel Başkan kötü.' Yok arkadaşlar, böyle bir yenilikçilik yok." diye konuştu.

'İNSAN BIRAKMAYI BİLMELİ' 

Partide uzun dönemdir vekillik yapan isimleri de hedef alan Erkol, "6 dönem vekillik yapmış, 'İnsan bırakmayı bilmeli' vallahi bilmeli. 5 dönem vekillik yapmış, bırakacak. Ne zaman bırakacaksın? Bırakın o zaman, bırakın kurtulsun millet. Tarih bugün karşınıza yenilikçi diye çıkanları CHP’den sağ bir sapma olarak damgalayacak ve çöplüğe gönderecek." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...