CHP, emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiyenin iptali için AYM'ye başvurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
CHP, emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiyenin iptali için AYM'ye başvurdu

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi, çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Emeklilerin merakla beklediği haber bugün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan tarafından duyurulan çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödemeleri yarından itibaren başlayacak. Ödemeler SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanların maaş alım tarihine göre değişecek.

CHP'DEN AYM'YE İPTAL BAŞVURUSU

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulması kararını AYM'ye taşıdı. Günaydın, AYM karşısındaki Ahlatlıbel Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeden çalışan emeklilerin yararlanamayacağını söyledi.

Emeklilere ödenecek 5 bin liranın yetersiz olduğunu söyleyen Günaydın, çalışan emekliye bir ödeme yapılmamasının ise insan haklarına aykırı bir uygulama olduğunu savundu.

CHP olarak bu yasa TBMM'den geçerken her türlü muhalefeti yaptıklarını söyleyen Günaydın, 7464 sayılı kanunda yer alan ilgili düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından Günaydın, Anayasa Mahkemesine iptal dilekçesini sundu.

İKRAMİYELER NE ZAMAN YATIRILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarında, dul ve yetimlere de bu tutarın aylıktaki hisseye göre yapılmasına yarın itibarıyla başlanacak.

Bu ödeme; SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17, 18, 19 olanlar için 11 Kasım, 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım, 23, 24, 25, 26 olanlara 13 Kasım, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise 14 Kasım'da yapılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...