Çocuk katili Selçuk Tengioğlu’nun 16 yılda nasıl salıverildiği ortaya çıktı! 2005 kanunu olsaydı 36 yıl hapis yatacaktı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çocuk katili Selçuk Tengioğlu’nun 16 yılda nasıl salıverildiği ortaya çıktı! 2005 kanunu olsaydı 36 yıl hapis yatacaktı
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hukukçu Hadi Dündar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 2004 yılında iki çocuğunu öldürüp, ikisini de yaralamasına rağmen 16 yıl hapis yatıp 2020 yılında şartlı tahliye edilmesini gazetemize değerlendirdi.

YEŞİM ERASLAN ANKARA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 2005 yılından önce suça karıştığı için TCK’nın 7. maddesinde belirtildiği gibi lehe olan hükmün uygulandığını anlatan Hukukçu Hadi Dündar, şunları kaydetti:

KANUNLARDA PROBLEM VAR

2005’ten önce birden fazla müebbet alan kişi 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra şartlı tahliye ile salınabiliyordu. Geri kalan 20 yılını denetimli olarak geçirirdi. Fakat 2005’te yapılan değişiklik ile artık bu suçu işleyenlerin 36 yılını kapalı ceza evinde geçirmesi gerekir. Son bir yılını denetimde geçirebilir. İnfaz kanunları her ne kadar köklü değişikliklere uğramış ise de hâlihazırda birden fazla sorun olduğunu söyleyebiliriz. Daha vahim bir şeyden bahsedeyim. İşlediği suçun üst sınırı bir yıl olması sebebi ile tutuklama yasağı var. Eğer sicili temiz olsaydı, şu anda tutuklanmayacaktı.

İki yıla kadar alınan cezada erteleme durumunun söz konusu olduğunu ve acilen bunun değişmesi gerektiğini ifade eden Dündar “Şahıs burada ne kadar ceza alırsa denetimdeki iki katı kadar da cezaevinde kalır, en üstten ceza verilse bir yıl, iki yıl da denetimdekinden yatar ve toplam üç yıl yattıktan sonra tekrar topluma karışacak” ifadesini kullandı. Dündar, mahkûmların cezaevinde kalacakları süreden sonra değerlendirme raporu alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...