Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da: Mevkidaşı Steinmeier karşıladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da: Mevkidaşı Steinmeier karşıladı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün resmi çalışma ziyareti kapsamında gittiği Almanya'ya vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue’de karşılandı. Erdoğan burada İsrai'in katliam saldırılarına maruz kalan Gazze için önemli temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti kapsamında özel uçak "TUR" ile Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Erdoğan, Berlin Brandenburg Havalimanı'nda Alman yetkililer ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Berlin'e geldi.

Erdoğan, ziyareti kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısına katılacak Erdoğan, baş başa görüşmeye ve heyetler arası çalışma yemeğine iştirak edecek.

GAZZE DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in 42 gündür gece gündüz bombaladığı Gazze için yoğun diplomatik faaliyetlerine burada da devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalci İsrail ordusunun saldırılarının önlenmesi ve abluka altındaki kentte yaşanan insani kriz ile ilgili  atılması gereken adımları Alman muhataplarına bizzat anlatacak. bu kez Avrupa'dan verecek. 

İSRAİL'İN KATLİAM SALDIRILARINI SAVUNMUŞTU

Almanya Başbakanı Scholz, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'de soykırım yapan İsrail'e yönelik suçlamalarını "absürt" olarak nitelendirmişti. Scholz, İsrail'in uluslararası hukuka uyma yükümlülüğünün bilincinde bir ülke olduğunu savunmuştu. 

TİCARET HACMİ HEDEFİ 50 MİLYAR DOLAR

Öte yandan Erdoğan-Scholz görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler de ele alınacak.

Almanya, Türkiye'nin en büyük ticari ortaklıklarından biri. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti bu açıdan da oldukça önemli. Geçtiğimiz yıl iki ülke arasındaki ticaret hacmi 45 milyar dolardı. Bu yıl sonu hedefi ise 50 milyar doları aşmak.

AB-TÜRKİYE GÖÇ ANLAŞMASI DEĞERLENDİRİLECEK

İki liderin görüşmesinde, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci de ele alınacak. AB-Türkiye göç anlaşması ile ilgili değerlendirme yapması da bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...