Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yaşananlar haçlı-hilal meselesi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yaşananlar haçlı-hilal meselesi

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Gazze’deki katliamlarına sessiz kalan Batı’ya sert tepki gösteren Erdoğan "13 bine yakın insan öldü, nerede bu başkanlar? Vicdanınız insafınız yok mu? Olay haçlı-hilal meselesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaklaşık 40 gündür Filistinli masumları katleden İsrail’e sert tepki gösterdi. Gazze’deki vahşeti durdurmak için diplomasinin tüm imkânlarının seferber edildiğini belirten Erdoğan şunları kaydetti:

>>Siyaseti ile ekonomisi ile askerî gücü ile her alanda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar. Habis niyetli çevreler kendilerini bir şekilde ifşa ediyor.

>>Yıllarca Ermenistan ülkemiz topraklarıyla ilgili ham hayaller peşinde koştu. Karabağ Savaşı ile dersini aldı, yerine oturdu. Şimdi de İsrail yöneticileri benzer hezeyanları ifade etmeye başladılar. Hiç merak etmesinler, bin yıldır sayısız benzer hayal sahibi gibi, bunların da sonu hüsran olacaktır.

"İSRAİL BİER TERÖR DEVLETİDİR"

>>İsrail, evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü sergiliyor. Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir.

>>Netanyahu’ya sesleniyorum; Sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, neye sahip olursan ol ama gidicisin. Ahlak, vicdan, onur namına ne varsa hepsini kaybedenler insan değil ancak belhüm adal (aşağılık aşağısı) olabilir.

>>Gazze’de öldürülen yavruların kanı, İsrail yönetimine silah, mühimmat ve istihbarat desteği sağlayanların alınlarına utanç lekesi olarak yapışmıştır. Bu katliamlara ses çıkarmayanlar en az failler kadar bu suçlara ortaktır. AB’den Amerika’sına hiçbiri çıkıp tek kelime etmiyor.

"VİCDANINIZ, İNSAFINIZ YOK MU?"

>>Paris’teki olayda 23 kişi ölmüştü. Dünyadan devlet başkanları gitmişti. Peki şimdi 13 bine yakın insan öldü, nerede bu başkanlar. Hadi bir de bununla ilgili yürüyün. Vicdanınız insafınız yok mu?

>>Olay haçlı-hilal meselesidir. Olaya böyle bakıyorlar. Gazze, tüm dünyada maskeleri düşürmüş cafcaflı kavramların arkasına gizlenen gerçek yüzleri ortaya çıkarmıştır.

>>Birileri rahatsız olacak diye Hamas mensuplarının vatanlarını ve canlarını korumaya çalışan direnişçiler olduğu gerçeğini dillendirmekten asla çekinmeyiz.

>> İsrail’in Gazzeli mazlumları hunharca katleden siyasi ve askerî yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak adımlar atacağız.

>>İkili planda Filistin’e görünür-görünmez her türlü insani desteği sağlarken, uluslararası alanda da İsrail’i yalnızlaştırmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yaşananlar haçlı-hilal meselesi

KILIÇDAROĞLU'NA: MUTFAĞI UNUTMA!

Özgür Özel için “CHP’nin genel başkanlık koltuğunda oturan gerçekten genel başkan mı emanetçi mi belli değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik de “Bugün recmettikleri genel başkanları ofis açmış. Orada inşallah mutfağı da unutmamıştır” ifadelerini kullandı.

MELONI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefonda görüştü. İki lider, İsrail’in Gazze saldırısı ile bölgede yaşanan insani krizi ele aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda16 Kasım 2023 13:15

Haçlılar yani Hristiyanlarda bizim gibi ,yakayı yahudinin eline yüzyıllar önce kaptırmış keşke haçlı savaşı olsa ,Avrupada din kalmamışki ,Biden can korkusuna israile yardım ediyor ,sonunun kennedy gibi olacağını iyi biliyor

Sonraki Haber Yükleniyor...