Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz!

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz!

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Avrupa Birliği’nin Türkiye’den kopmanın gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Erdoğan “AB’nin Türkiye’den kopuş hamleleri yaptığı bu dönem içerisinde değerlendirmelerimizi yaparız” dedi.

ERCAN SEKİ'NİN HABERİ - BM 78. Genel Kurulu, 19-26 Eylül tarihleri arasında ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da genel görüşmelere katılmak üzere New York’a gitti. Erdoğan ABD ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Avrupa Birliği Türkiye’den kopmanın gayreti içerisinde” dedi. Basın toplantısında öne çıkanlar şöyle:

> Ülkemizde 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin demokratik olgunluk içinde tamamlanmasının iş çevrelerinin Türkiye’ye yönelik ilgisini artırdığını görüyoruz.

> Sadece son 3 ayda rezervlerimizde 22 milyar dolarlık artış oldu. Merkez Bankamızın toplam brüt rezervleri 120 milyar doları geçmiş bulunuyor. Dünya Bankasının geçen hafta yaptığı açıklama, ülkemize duyulan güvenin bir başka örneğidir.

> Küresel sistemde taşların yerinden oynadığı bu dönemi ülkemiz ve milletimiz adına fırsata geçirmekte kararlıyız. Bu süreçte kavgadan, tartışmadan ve Bizans’ı çırak çıkaracak taht oyunlarından başlarını kaldıramayanları ise kendi hâllerine bırakacağız.

> (AP’nin Türkiye raporu) Değerli arkadaşlar benim değerlendirmemi çok açık net öğrenmek istiyorsanız, Avrupa Birliği Türkiye’den kopmanın gayreti içerisinde. Avrupa Birliği’nin Türkiye’den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız ve bu değerlendirmelerden sonra da Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz.

4’LÜ TEKLİFTE BULUNDUK

> (Karabağ konusu) Şu anda tabii bizim öncülüğümüzde üçlü bir görüşme teklifimizi kendilerine ilettik ama bu konuda üçlüden öte biz dörtlü bir teklifte bulunduk. Yani değişik, buralarla ilgisi, alakası olmayan liderlerle değil, ‘Gelin şu anda işin içinde olan Sayın Putin, Sayın Aliyev, şahsım ve Paşinyan hep birlikte dörtlü olarak böyle bir toplantıyı yapalım. Adımı da ona göre atalım’ diye böyle bir teklifte bulunduk. Henüz bize olumlu-olumsuz bir dönüş olmadı ve konuyla ilgili Sayın Aliyev’le de daha da görüşeceğiz, olgunlaştıracağız ve gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

> (İsveç’in NATO üyeliği) Bu konuda özellikle Batı, ikide bir ‘İsveç, İsveç, İsveç’ diyor, biz de diyoruz ki ‘Bizim parlamentomuz kararı vermedikten sonra bizim kalkıp da yolda yürürken ‘evet’ veya ‘hayır’ dememiz mümkün değil. Öncelikle, İsveç’in üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım.

EMİNE ERDOĞAN MALCOLM X'İN KIZI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ABD’de ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden olan ve 1965’te suikasta kurban giden Malcolm X’in kızı İlyasa Şahbaz ile Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi.

Emine Erdoğan, görüşmede Malcolm X gibi önemli bir şahsiyetin adının ve mirasının yaşatılmasının önemini vurguladı. Kadın ve Demokrasi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak da toplantıda yer aldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...