Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı'yı kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile bir araya geldi. Kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da yer aldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı Esenboğa Havalimanı'nda kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı'yı kabul etti

Kabulde, Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) geçirdiği 18 gün boyunca yanında bulunan Türk bayrağını ve "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu" yazan peçi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti.

Erdoğan da Gezeravcı'ya saat hediye etti.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 18 günlük uzay macerasının ardından geçtiğimiz hafta Dünya'ya inmişti. Gezeravcı, bugün yurda döndü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile ilk kez basının karşısına geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı'yı kabul etti

GEZERAVCI'NIN İLK SÖZLERİ

Alper Gezeravcı, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

Bilim insanlarımızın hazırlık süreci ve büyük projenin gerçekleştirmesine şahitlik ediyoruz. Bu projenin devam eden adımlarının parlayan yıldızısınız. Birer izlenime sahip oldunuz. Bilim insanlarının verdiği deneylerin hazırlık süreçlerine sizler imza atacaksınız. Aslında benim odaklandığım husus icra edilen 20 günlük süredeki görevler değildi. Tarihimizde bu alanda görev yapmamış olmamıza rağmen bu derece mükemmel bir ahenk içinde harika hazırlık süreci geçirdik. Bunun bütününü düşündüğünüzde ülkenin nasıl bir potansiyeli olduğunu bizzat içinde bulunarak buraya getirme imkanına sahip olmak müthiş derecede mutluluk verdi. 10 hedeften biriydi bu. Devletin bu noktada enjekte ettiği özgüveni damarlarımızda hissettik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı'yı kabul etti

Dünya büyük bir nimet. Nimetlere şükretmemiz gerektiğini idrak ettim. Gözümüzün görebildiği gökyüzüne kafamızı kaldırdığımızda gök kubbeye bakarak aşinaydık. Askeri havacılıkta hedef büyülenmesi tabiri var. Bakıp da büyülenmediğiniz bir an yok. Yolculuk esnasında gidiş ve dönüşte kafamda beklenti oluşturmamıştım. Kafamda şöyle böyle olacağım diye beklentim yoktu. 12. dakikada koltuğumdan çözüldüğüm andan itibaren yer çekimsiz ortamın 4 boyutta verdiği hareket imkanını ilk dakikadan itibaren tecrübe etme imkanı buldum. Allah'ın yarattığı her bünye farklı karakteristiğe sahip. Adaptasyonda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kapsülün içi kısıtlı bir alan. Oradan daha büyük hacme giriş yapınca adaptasyonla ilgili sıkıntı yaşayabileceğimiz süreçten bahsedilmişti. Orada da sıkıntı yaşamadım. İlk saatten itibaren deney çalışmalarının kurulumuna başladım. Ayağımı yere bastığım andan itibaren hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bireysel bir şeyden ziyade, dünyanın en zorlu jeopolitik lokasyonunda dünyada var olabilmiş milletin bana verdiği özgüveni hissediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı'yı kabul etti

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...