Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hainler emellerine asla ulaşamayacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hainler emellerine asla ulaşamayacak

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

TBMM’de yeni yasama yılı açılışına katılan Cumhurbaşkanı, Ankara’daki kalleş saldırı için “Bu eylem, terörün son çırpınışları. Alçaklar, emellerine asla ulaşamayacak” dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığına yönelik gerçekleştirilen saldırı girişimine tepki göstererek “İçeride veya dışarıda son terörist de bertaraf edilene kadar, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ve ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılışında, yeni anayasadan FETÖ ve terörle mücadeleye, ekonomiden dış politikaya kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi. Erdoğan’ın mesajlarından öne çıkanlar şöyle:

> Bu sabah (dün), emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hâle getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kasteden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır, asla da ulaşamayacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hainler emellerine asla ulaşamayacak

>Hedefimiz cumhuriyetin ilk yıllarının ardından tekrar yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturmaktır. 41 yıllık tarihinde uğradığı irili-ufaklı 20’den fazla değişiklikle âdeta yamalı bohçaya dönen bu anayasanın 2023’ün Türkiye’sini taşımadığı açıktır. Yeni anayasa meselesi 10 yılı aşkın süredir gündemdedir. Cumhur İttifakı olarak 2021 yılında yeni anayasa için önce kendi hazırlıklarımızı yaptık. Ardından diğer partileri de kendi hazırlıklarını yapmaya davet ettik. Maalesef bu samimi davetimiz karşılık bulmadı. Lafa gelince sürekli darbe anayasasından şikâyet edenler, iş somut adım atmaya gelince ne yazık ki konfor alanlarının dışına çıkmak istemedi. Buna rağmen biz ümidimizi asla kaybetmedik. Cumhurbaşkanı olarak, tüm toplumsal kesimlerini yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyorum. Anayasanın nasıl olacağını hep birlikte konuşup, tartışıp kararlaştırabiliriz.

> Sanat öne sürülerek terör örgütlerinin propagandasını kabul edemeyiz. AİHM’in kararı bardağı taşıran son damla oldu. FETÖ’cüler boşuna heveslenmesinler, bu karardan ekmek çıkmaz. FETÖ ile mücadeleden milim geri adım atmayacağız. Bir kere ihanet eden her zaman ihanet eder.

> Milletimizin canını yakan hayat pahalılığını ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.

YILBAŞO ÖNCESİ ZAM SİNYALİ

Meclis’ten çıkarken gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan “Emekliler, emekli maaşlarıyla ilgili sizden gelecek haberi bekliyor” sözleri üzerine, Vedat Bey (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) bütün gerekenleri söyledi” dedi. Erdoğan “Yılbaşı gelmeden bir zam müjdesi olur mu?” sorusuna ise “İnşallah” cevabını verdi. MHP lideri Bahçeli de gazetecilerin aynı minvaldeki bir sorusu üzerine “Bizim Sayın Erdoğan’la özel bir görüşmemiz olmadı ama Cumhurbaşkanlığı hükûmeti çok yönlü bir çalışma içerisinde. Zannediyorum kısa sürede sonuç verir” dedi.

MECLİS'TE İLK ÜST ARAMASI

> Terör saldırı girişimi sebebiyle Meclis’in açılışında yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Meclis’e çıkan tüm yollar araç trafiğine kapatıldı. Kampüs etrafında ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan polisler nöbet tuttu. 

> Meclis tarihinde ilk kez içeri girenlerin üstlerinin arandığı görüldü. Ayrıca Meclis çevresinde ve bahçesinde de bomba araması yapıldı.

> Meclis’e gelen ilk lider önceki yıllardaki gibi yine MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. 

> İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Meclis’in açılışına katılmadı.

> Cumhurbaşkanı’nın Genel Kurula gelişi sırasında her zamanki gibi CHP ve Yeşil Sol Partililer ayağa kalkmadı. Locada bulunan Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu da ayağa kalkmayan isimler arasında yer aldı.

> TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un terör saldırısını kınayıp “Türkiye, terörün gündemine teslim olmayacaktır” sözleri Yeşil Sol Partililer hariç, iktidar-muhalefet tüm milletvekilleri tarafından alkışlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...