Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor

Son Güncelleme: 28 Mart, 2023 - 19:44
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor
Fotoğraf BaşlığıCumhurbaskani Erdogan: Birileri fitne çikarmak için zirvaliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan'daki İnsani Yardım Tugayı'nda Mehmetçik ile İftar Programı’nda konuştu. Erdoğan, "Her ne kadar birileri fitne çıkartmak için sürekli zırvalayıp dursa da biz askerlerimizin deprem bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları iyi biliyoruz." ifadelerini kulandı.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsanı Yardım Tugayı İftar Programında konuştu.

Erdoğan konuşmasında, "Her ne kadar birileri fitne çıkartmak için sürekli zırvalayıp dursa da biz askerlerimizin deprem bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları iyi biliyoruz'' dedi.

Erdoğan iftar sonrası yaptığı açıklamada, "Kısa veya uzun dönem askerlik tornasından geçmeyen hiçbir Türk evladı olmaz. Elbette günümüz teknolojisi ve şartları askerliğin kritik birimlerinin ve işlerinin profesyonel kadrolar eliyle yürütülmesini gerekli kılıyor. Sözleşmeli ve uzman kadrosundaki Mehmetçiklerimizi ülkemize ve milletimize verdikleri hizmetlerle gurur duyuyoruz. Ordumuz sınır güvenliğinden terörle mücadele harekatlarına, uluslararası organizasyonlardan insani yardım organizasyonlarına kadar geniş bir alanda sergilediği başarılarla adeta destan yazıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor

22 sene önce kurulan İnsani Yardım Tugayı'nın da kendi sorumluluk alanındaki çalışmalarıyla bu destanın önemli bir parçası olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son olarak 6 Şubat depreminde sadece 3 saat içinde felaket bölgesine harekat için hazır hale gelen bu Tugay'a bağlı Doğal Afetler Arama Kurtarma Taburu onlarca insanı enkazın altından kurtardı" diye konuştu.

'BİRİLERİ FİTNE ÇIKARMAK İÇİN ZIRVALIYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki askeri birliklerle diğer yerlerden görevlendirilen askeri birliklerin deprem çalışmalarına çok önemli katkısı olduğuna vurgu yaptı. Askerlerin sahada olmadığı eleştirilerine de bir kez daha cevap veren Erdoğan, “Her ne kadar birileri fitne çıkarmak için sürekli zırvalayıp dursa da biz askerlerimizin deprem bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları çok iyi biliyoruz. Enkaz kaldırma, yardım ve güvenlik çalışmalarında görev alan komutanından erine kadar tüm askerlerimize şahsım, ailem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” açıklamasını yaptı.

Türkiye coğrafyasının kendisine sunduğu pek çok güzellik, zenginlik, mekan ve fırsat yanında tabi ve beşeri pek çok tehditle karşı karşıya olan bir ülke olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabii tehditlerinin kimi zaman küçük çaplı kimi zaman 6 Şubat'ta olduğu gibi çok büyük yıkım ve ölüm getiren sonuçlarının yaşandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor

Erdoğan, tabiatın kendi işleyişine uygun bir hayat nizamı kurulmadığında tabiatın hakkı olanı alıp götüreceğini belirterek, ”Atalarımız çok güzel söylemiş; dere yatağında akar. Depreme dayanıksız bina yaparsanız ilk büyük sallantıda yıkılır. Dere yatağına bina inşa ederseniz ilk büyük yağışta sele kapılır. Ormanları korumazsanız ilk büyük yangında varınızı yoğunuzu yok eder” değerlendirmesinde bulundu.

'4,5 MİLYON AİLEYİ GÜVENLİ VE HUZURLU EVLERE KAVUŞTURDUK'

Geçmişin ihmal ve eksikleri yüzünden ülkede tabi afetlere karşı hassasiyet taşıyan pek çok yerleşim yerinin olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bir yandan yeni yapıların bu gerçeklere uygun şekilde inşasını sağlarken bir yandan da mevcut yapı stokumuzu yenilemenin yollarını arıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 3,3 milyon aileyi TOKİ konutlarıyla 1.2 milyon aileyi güvenli ve huzurlu evlere kavuşturduk. Kamu binalarını da aynı anlayışla planlı şekilde yeniliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için zırvalıyor

Erdoğan, “Bir de siyasi ve insani tehditler var ki ülke ve millet olarak bu konuda ciddi risk altındayız. Ülkemizin dört bir yanında siyasi krizleri, çatışmalar, savaşlar, gerilimler eksik olmuyor. Küresel her krizin ilk etki alanı merkezinde bulunduğumuz coğrafyadır. Milletimizle olan binlerce yıllık hesaplaşmalarını hala bitirmemiş kimi toplumlar ve devletler bu toprakların sahibinin Türkiye olduğunu kabullenmek istemiyor. Artık kimsenin 1. Dünya Savaşı ve Milli Mücadele’de olduğu gibi doğrudan vatanımıza saldırmaya cesaretleri yok. Ama terör örgütlerini kullanmak gibi siyasi ve sosyal kaos yöntemleri gibi, ekonomik tuzaklar gibi yöntemlerle yaptıkları asimetrik saldırılardan da asla geri durmuyorlar” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyetin ilk asrından bu yana ülkenin çok ağır tecrübeler yaşadığını, çok ağır bedeller ödediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı terör örgütleriyle verilen mücadeleyi hatırlattı. Erdoğan, “Neredeyse 40 yıldır ayağımıza dolanan PKK terörü, bağrımıza bir hançer gibi saplanmaya çalışan FETÖ ihaneti ve daha nice sınamaları hep birlikte gördük, görüyoruz. Elbette biz boş durmuyoruz. Son 20 yılda zirvesine ulaştırdığımız demokrasi ve kalkınma adımlarımız sayesinde artık her alanda kendimize olan güvenimiz artmıştır. Bugün eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye her alanda kalkınmasını belli bir seviyeye getirmiş, alt yapısını kurmuş bir ülke haline geldik. Geçmişte kendi sınırlarımız içindeki terör saldırılarıyla baş etmekte bile zorlanırken bugün güney sınırlarımız ve ötesinde dünyaya parmak ısırtan harekatlar icra ediyoruz” diye konuştu.

Terörle mücadelede önemli bir başarı gösterildiğini ifade eden Erdoğan, ”Nerede bir terörist varsa tepesine biniyor inlerini başlarına geçiyoruz. Savunma sanayi ve ordumuzun insan gücüne elde ettiğimiz ilerlemeler sayesinde tehditlerini kaynağında yok edecek bir güce kavuştuk. Önümüzdeki günlerde inşallah bu gücümüzü, karada, havada, denizde daha da artıracak çeşitli projelerle milletimizin huzuruna çıkacağız. Geldiğimiz seviye elbette çok önemli ama bizi asıl hedeflerimizle buluşturacak yerde değiliz. Büyük emekler vererek, kaynaklar ayırarak büyüttüğümüz mücadele bayrağını burçlara dikmeye az kaldı. Dikkatle, özenle, kararlılıkla sürdürdüğümüz savunma sanayi projelerini siyasi ve ekonomik gücümüz üzün tamamlayıcısı haline getirmekte kararlıyız. Bunu da başardığımızda Allah’ın izni ile bu ülkenin ve milletin önünde sadece slogan olarak değil gerçek manada bir Türkiye Yüzyılı başlayacaktır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak inşallah o günleri de göreceğiz” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes 'başkanım ne olur bizi bunlara bırakmayın' diyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Devletin ne yaptığından haberin yok

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 28 Mart, 2023 - 19:44
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter gözaltında! Başsavcı'dan çok konuşulacak 'delil' sözleri
    Güllü'nün ölümüyle ilgili kızını sıkıştıracak açık...
    Kaydet
  • 2
    Real Madrid, Manchester City'ye boğun eğdi: Arda Güler kesik yedi, Mbappe kulübede bitirdi
    Real Madrid, Manchester City'ye boğun eğdi
    Kaydet
  • 3
    Galatasaray'daki düşüşün nedeni ortaya çıktı: Sarı kırmızılı takımının büyük zafiyeti
    Galatasaray'daki düşüşün nedeni ortaya çıktı
    Kaydet
  • 4
    Nihat Doğan’ın resti sonrası Hakan Ural programa çıkmadı! Beklenen açıklama geldi
    Nihat Doğan’ın resti sonrası Hakan Ural programa ç...
    Kaydet
  • 5
    Dehşet, TÜBİTAK'a gönderilen ses kayıtlarında ortaya çıktı! Tuğyan, annesi Güllü'yü itti... Son sözü 'Bay bay' oldu
    Tuğyan, Güllü'yü itti... Son sözü 'Bay bay' oldu
    Kaydet
YAZARLAR
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç İkinci yarılar ve mental çöküş!..
    Kaydet
  • Ömer Faruk Ünal
    Ömer Faruk Ünal Gelin; sadece son haftaya bakalım…
    Kaydet
  • Hasan Sariçiçek
    Hasan Sariçiçek Talisca Norveç’te uçurdu Fener’i
    Kaydet
  • Mehmet Emin Uluç
    Mehmet Emin Uluç Hasret sambayla sona erdi
    Kaydet
  • Ahmet Demirbas
    Ahmet Demirbas "Kıyamet günü, Fâtıma kulumu şefaatçi eyledim"
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kadın sürücülerin yol verme kavgası! Aracı tekmeleyip yumrukladı
    Kadın sürücülerin yol verme kavgası! Aracı tekmeleyip yumrukladı
    Kaydet
  • 'İdo' paylaşımı gerilimi yükseltti
    'İdo' paylaşımı gerilimi yükseltti
    Kaydet
  • Eurovision şampiyonu Nemo ödülü iade etti!
    Eurovision şampiyonu Nemo ödülü iade etti!
    Kaydet
  • Gazzeli annenin feryadı yürekleri parçaladı!
    Gazzeli annenin feryadı yürekleri parçaladı! "Ah benim kalbim, ah benim canım!"
    Kaydet
  • Yapay zekanın sınırsız olmasını engelleyen 3 şey
    Yapay zekanın sınırsız olmasını engelleyen 3 şey
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Mizah dolu anlar objektife takıldı: Vahşi hayatın neşeli yüzü
Vahşi hayatın neşeli yüzü
Kaydet
Onlarca yerleşim yeri ulaşıma kapandı: Kar, Türkiye'yi sardı
Onlarca yerleşim yeri ulaşıma kapandı
Kaydet
Samsun'da iki kişi silahlı saldırıya uğradı
Samsun'da iki kişi silahlı saldırıya uğradı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası