Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye lideri Şara'yı İstanbul'da kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye lideri Ahmed Şara'yı Dolmabahçe'de bulunan ofisinde kabul etti. Sürpriz zirvede liderlerin görüşmesi 1.5 saat sürdü. Erdoğan, "İsrail'in Suriye'deki saldırganlığı kabul edilemez" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şara'yı resmi törenle karşıladı.
Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve bazı yetkililer de yer aldı.
Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından heyetler yemekte bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Suriye topraklarındaki işgal ve saldırganlığının kabul edilemeyeceğini, Türkiye'nin buna karşı çıkmaya devam edeceğini belirtti.
Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Suriye ikili ilişkilerinin ve işbirliğinin enerji, savunma, ulaştırma başta olmak üzere her alanda gelişmeye devam edeceğini söyledi.
Görüşmede Suriye Cumhurbaşkanı Şara, yaptırımların kaldırılmasındaki kritik destek ve emekleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.