Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokayev'e TOGG sürprizi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokayev'e TOGG sürprizi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'e Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Kazakistanlı mevkidaşı Kasım Cömert Tokayev'in zirvede yer alan liderler onuruna Ak Orda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verdiği yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokayev'e TOGG sürprizi

Erdoğan zirvenin ardından ev sahibi Tokayev'e Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hediye etti.  Astana'daki temaslarını tamamlayan Erdoğan, Tokayev tarafından uğurlanarak Türkiye'ye hareket etti.

"SINIR GEÇİŞİ VE VİZE KOLAYLAŞTIRILMALI"

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Ülkelerimiz arasındaki ulaştırma ağlarına özellikle eğilmeliyiz. Ulaşım ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması, sınır geçişlerinin ve vize işlemlerinin kolaylaştırılması için işbirliğini güçlendirmeliyiz.

Dostlarım, aile meclisimiz Semerkant Zirvesi'nde tarihi karara imza atmıştır. Sizlere bu karar için bir kez daha teşekkür ediyorum. KKTC'yi gözlemci olarak aramızda göreceğimize inanıyorum. Gözlemci üyemiz Türkmenistan'ı da tam üye olarak görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum.

Tüm Türk dünyasının barışı ve refahı yönünde adımlar atmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemi Türk devri yapmak için çalışacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...