Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '15 bin liralık taşınma yardımı' açıklaması: Ödemelere bugün itibarıyla başlıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '15 bin liralık taşınma yardımı' açıklaması: Ödemelere bugün itibarıyla başlıyoruz

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz" dedi. "Deprem bölgesinin tamamında mart ve nisanda temelini atacağımız konut ve konutların sayısı 309 bini buldu" diyen Erdoğan, "Hasar tespit sayıları tamamlanınca bu sayılar kesinleşecek" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Kahramanmaraş Elbistan'da Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Afşin'e geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu.

"BUGÜN İTİBARIYLA ÖDEMEYE BAŞLIYORUZ"

"Zorluklar olsa da ilk günden bu yana yanınızda olduk" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğam, "Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 ila 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10'ar bin lira ödeme yapıyoruz. Depremzedelerimizi kalıcı konutlara kavuşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

"HİÇ KİMSEYİ AÇ VE AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ"

"Deprem bölgesinin tamamında mart ve nisanda temelini atacağımız konut ve konutların sayısı 309 bini buldu" diyen Erdoğan, "Hasar tespit sayıları tamamlanınca bu sayılar kesinleşecek. Maddi kayıplarımızın tamamını telafi edeceğiz. Sizlerden hükümetinize güvenmenizi istiyorum. 1 yıl içinde konutları tamamlayarak sizleri konutlarınıza geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Acımız ne kadar büyük olursa inancımız da o derecede kuvvetli. Devlet olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadıysak bu sefer de hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Bu zor günlerin üstesinden beraberce geleceğiz. mevla bizlere böyle acılar yaşatmasın duasında bulunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...