Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erivan yönetimine çağrı: Artık samimi adımlar atmasını bekliyorum

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erivan yönetimine çağrı: Artık samimi adımlar atmasını bekliyorum

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde düzenlenen ortak basın toplantısı ve imza töreninde konuştu. Karabağ'da gerçekleştirilen antiterör operasyonuna değinen Erdoğan, "Barışın kaybedeni olmaz. Ermenistan’ın kendisine uzatılan barış elini tutmasını ve artık samimi adımlar atmasını bekliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantısı sonrası her iki liderde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ilk ziyaretimi KKTC ile Bakü'ye gerçekleştirmiştim. Bu defa sizlerle Türk dünyasını bağlayan Nahçıvan'da olmaktan mutluluk duyuyorum."

"Nahçıvan'ın bugün geldiği noktada Azerbaycan'ın lideri Haydar Aliyev'i rahmetle yad ediyorum. Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri müstesna bir konumdadır. İlişkilerimizi ve işbirliğimizi her alanda geliştirmek için çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erivan yönetimine çağrı: Artık samimi adımlar atmasını bekliyorum

BORU HATTI PROJESİ

"Nahçıvan taşıdığı stratejik önemle ayrı bir yere sahiptir. Nahçıvan büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyeli tam kullanıma açacağız. Biraz önce temelini attığımız Iğdır-Nahçıvan boru hattı projesi ortaklığımızı derinleştireceği gibi Avrupa enerjisine de katkıda bulunacaktır."

"Ulaştırma, lojistik ve enerji alanlarındaki işbirliğimiz geliştirme irademizi ortaya koyduk. Kardeşlerimize depremden sonra verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Varını yoğunu otomobile yükleyip yardıma koşan kardeşlerimizin desteğini hiç unutmayacağız."

"Gerçekleştireceğimiz fabrika açılışı savunma sanayi ilişkilerimize katkı sağlayacak. Azerbaycan meşru ve haklı eleştirilerine gereken karşılığı maalesef bulamadı ve kendi topraklarına terör operasyonu gerçekleştirdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erivan yönetimine çağrı: Artık samimi adımlar atmasını bekliyorum

"AZERBAYCAN, DÜNYAYA TÜRK MİLLETİNİN MERHAMETİNİ GÖSTERMİŞTİR"

"Operasyonun başarıyla tamamlanması bizler için iftihar vesilesi olmuştur. Azerbaycan'ı sivillere karşı gösterdiği insani tavrı için teşekkür ediyorum."

"Türk milletinin merhametini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bölgede yeni fırsat pencereleri açılmıştır."

"Ermenistan'ın kendisine uzatılan barış elini tutmasını ve samimi adımlar atmasını bekliyoruz. Barışın kaybedeni olmaz. Bölgenin refahı ve barışı halkımıza olan borcumuzdur. Temennimiz muhattaplarımızın da böyle düşünmesidir. Rabbim muhabbetimizi kardeşliğimiz daim eylesin."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in açıklamalarından sartırbaşları:

"Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı kardeşlik münasebetlerimizin tarihinde önemli hadisedir"

"Karabağ'daki Ermenilere insani yardım gönderildi."

"Gelecekte Nahçıvan'dan en azı bin megawatt hacminde Türkiye'ye yeşil enerji ihracı mümkün olacak."

"Ermenistan ordusu teslim oldu, şartlarımızı kabul etti."

"Azerbaycan halkı Türkiye'nin desteğini unutmayacaktır."

"Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Bu hem hakikattir aynı zamanda beynel hak hukuka tam uygundur. Ve aynı zamanda Türkiye tarafından gösterilen bir kardeşlik adımıdır."

ZENGEZUR KORİDORU MASADA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ile Aliyev arasında yapılacak görüşmelerde "Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkileri ile, Karabağ’daki son gelişmeler başta olmak üzere güncel bölgesel ve küresel meselelerin" konuşulacağı belirtildi.

Ziyaret, geçen hafta Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılara karşı başlattığı ve ateşkesle sonuçlanan operasyon sonrası da Azerbaycan'a destek niteliğinde. İki liderin ayrıca Nahçıvan ile Azerbaycan'ı birbirine bağlamayı hedefleyen Zengezur Koridoru hakkında da mesajlar vermesi bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...