Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'katliamı durdurun' çağrısı: Ey Batı neredesin?

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'katliamı durdurun' çağrısı: Ey Batı neredesin?

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşananlara göz yumup İsrail’e destek veren Avrupa’yı eleştirdi. Erdoğan “2 milyon Gazzeli aç susuz. Nerede Batı? Aldıkları tedbir yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Teşkilat Buluşması’na katıldı. Burada konuşan Erdoğan, her zaman gençleri desteklediklerini ve yanlarında olduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalara, Suriye’de ABD tarafından düşürülen SİHA’mıza ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Savaşın son bulması için üç gündür liderlerle görüşme yaptığını belirten Erdoğan “Kim olursa olsun mazluma sahip çıkmayı, kanın, gözyaşının ve katliamların önüne geçmeyi yani diklenmeden dik durmayı öncelikli vazifemiz olarak görüyoruz. İsrail-Filistin geriliminde tavrımız da bu yönde. Sivillere yönelik hiçbir eylemi tasvip etmiyoruz. Orantısız şiddetin daha fazla şiddet, acı, yıkıma, istikrarsızlığa sebep olacağını söylüyoruz. Filistinli kardeşlerime yönelik katliam derecesine varan saldırıların hiçbir izahı olamaz. ‘İnsani yardım gönderme noktasında adım atalım, bunun çalışmasını yapalım’ dedik ama Mısır’ın Refah Kapısı’nı bombaladılar. 360 kilometrekarelik alanda yaşayan 2 milyon Gazzelinin şu an elektriği, suyu ve gıdası yok. Bunları kesmek ne insanidir ne de savaş hukukunda yeri var. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ters. Nerede Batı? Aldıkları tedbir yok “ ifadelerini kullandı.

“AMERİKA’NIN AKDENİZ’DE NE İŞİ VAR?”

ABD’nin, İsrail’e destek için savaş gemisi yolladığını hatırlatan Erdoğan “İkinci gemi de gelecekmiş. Bay Amerika! Amerika nere, Akdeniz İsrail-Filistin nere? Senin orada ne işin var? Amerika gibi bir ülkeye barışı tesis mi yakışır; yoksa ateşe benzinle gitmek mi? İçinde binlerce asker, silahın olduğu uçak gemisini göndererek, Filistin halkına yönelik insani yardımları durdurarak ne yapmak istiyorsun? Kör ve sağır olarak barışa hizmet edilmeyeceği açık. Biz bu çatışmaların daha fazla büyümesini ve Allah korusun bölgemize yayılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, SİHA düşürülmesiyle ilgili de şunları aktardı: ABD, seninle NATO’da beraber değil miyiz? Biz terörle mücadele ederken sen nasıl SİHA’mızı düşürürsün? ‘Görmedim, bilmedim, farkında değilim.’ Bunu nasıl söylersin? 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...