Erdoğan'dan Türk Devletleri Teşkilatı açıklaması: Türkmenistan'ı aramızda görmek istiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Erdoğan'dan Türk Devletleri Teşkilatı açıklaması: Türkmenistan'ı aramızda görmek istiyoruz

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Dünyada ve bölgede yaşanan gelişmelerin Türk Devletleri Teşkilatı'nın önemini ortaya koyduğuna değinen Erdoğan, "Türkmenistan'ı aile meclisimizde tam üye olarak görmek istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile görüşmesinin ardından iki ülke arasında 13 alanda iş birliği anlaşması imzalandı. Erdoğan ve Berdimuhammedov daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

Ortak tarihe dayanan münasebetlerimiz, ortak çıkarlar temelinde her geçen gün daha da güçlenerek gelişiyor. Enerji, ulaştırma, ticaret, çevre, meteoroloji ve iklim değişikliği, tarım, medya, gençlik ve spor, eğitim ve kültür gibi alanlarda anlaşmaları imzaladık.

"GAZZE VE BÖLGESEL KONULARI GÖRÜŞTÜK"

Gazze başta olmak üzere meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Türkmenistan enerji kaynakları olarak dünyanın ve bölgemizin önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. İş birliği mekanizmaları sayesinde enerji güvenliğine katkıları hep beraber gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

"TÜRKMENİSTAN'I AİLE MECLİSİMİZDE GÖRMEK İSTİYORUZ"

Dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmeler Türk Devletleri Teşkilatı'nın önemini ortaya koymuştur. Türkmenistan'ı artık aile meclisimizde tam üye olarak görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum. Bugün düzenlenen iş forumunda karşılıklı etkileşimin gelişmesine faydalı oldu. Bildiğiniz gibi Türkiye, Türkmenistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkedir. Türkmenistan bağımsızlığından bugüne kadar örnek bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdi. Türkiye her zaman Türkmen kardeşlerinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Berdimuhammedov'un konuşmasından öne çıkanlar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dostluk ve karşılıklı anlayış ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bölgesel konularda fikir alışverişinde bulunduk.

Erdoğan'dan Türk Devletleri Teşkilatı açıklaması: Türkmenistan'ı aramızda görmek istiyoruz

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından 2 ülkenin milli marşları çalındı.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...