Cumhurbaşkanı'ndan savunma sanayi vurgusu: TB3, Kızılelma, Kaan yalnız kalmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı'ndan savunma sanayi vurgusu: TB3, Kızılelma, Kaan yalnız kalmayacak

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk savunma sanayisini değerlendirdi. Erdoğan, Bayraktar TB3'ün, Kızılelma'nın ve Kaan'ın yalnız kalmayacağını, yenilerinin üretileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, bazı ülkelerin verdikleri sözü tutmayarak talep edilen araçları ve bileşenleri sağlamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere konuştu. Erdoğan, Cezayir ile yapılan görüşmelerden Gazze'de sivillerin İsrail ordusu tarafından katledilmesine kadar gündeme ilişkin değerlendirme yaptı. 

"Türkiye savunma sanayiinde çok ciddi yatırımlar yapıyor. Bayraktar TB-3 ve Kızılelma dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar. Yaklaşık 35 gün sonra ise yerli milli uçağımız Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Peki bundan sonra hem üretim açısından hem de ihracat açısından Kaan'ın da ilk uçuşu ile birlikte savunma sanayiinde bizleri nasıl bir dönem bekliyor? Yenilikler var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, "Savunma sanayii alanında attığımız her adım bizleri heyecanlandırmaktadır. Bu alanda taş üstüne taş koyan herkes ülkemizin geleceği, Türkiye Yüzyılı’nın inşası için çok önemli bir katkı sunuyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı'ndan savunma sanayi vurgusu: TB3, Kızılelma, Kaan yalnız kalmayacak

Açıklamasının devamında ise Erdoğan, Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan ve Bayraktar Kızılelma ile Bayraktar TB3'e ilişkin bilgi verdi:

"Kaan zaten yeniliklerden bir tanesi. Ama Baykar'ın zirve diyebileceğimiz eseri malum Kızılelma... Şimdi Kızılelma’nın son testlerini yapıyorlar. Aşmaları gereken mesele kendi yerli motorunu üretmek... Bunu başardığı andan itibaren de zaten Kızılelma’nın dünyaya karşı duruşu farklı olacaktır.

Tabii burada Aselsan’ın üzerine de düşen bir yük var, kamera üretimi. Motor üretim süreci maalesef nereden bakarsanız bakın herhalde bir beş yılı alır. Bu süre zarfında biz motor ithal ederek yürümek durumundayız. Kamera noktasında da Aselsan’ın üretim çalışmaları başladı. Bir an önce o sıkıntımızı da gidermemiz lazım." 

"BAZI ÜLKELER SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ülkelerin savunma sanayi alanında verdikleri sözü tutmadığını, talep edilen parçaları ve araçları vermediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı ülkeler bize söz veriyorlar ama verdikleri sözü yerine getirmiyorlar. 'Kanada, Güney Afrika gibi ülkelerden bir sonuç alır mıyız?' buna bakıyoruz. Bunu gerek biz gerekse Aselsan’ın yakından takip etmesi lazım. Bir an önce buralardan netice alabilirsek, o zaman biz insansız savaş uçaklarımızı daha çabuk devreye sokabiliriz.

Kaan, Kızılelma, TCG Anadolu ve niceleri Allah’ın izniyle yalnız kalmayacak, yenileri daha iyileri ve daha donanımlıları yine bu vatan için alın ve akıl terlerini döken kardeşlerimizin ellerinde şekillenecek. Bundan çok değil birkaç yıl önce insansız hava araçlarımız yoktu, akıllı mühimmatlarımız, MİLGEMlerimiz yoktu. Kolları sıvadık, bu ülke için taşın altına sadece elini değil bedenini koyan kardeşlerimizle birlikte bugünkü seviyeye geldik.

Bunu yeterli görmedik, göremeyiz. Hep daha iyisi, hep daha gelişmişi vardır onu arayacağız… Bu hedeflere doğru yürümek şöyle dursun, koşar adım ilerlememiz gerekiyor. En iyi mühendis, en iyi yazılımcı, en iyi usta, en iyi tasarımcı bizde olmalı. Yeni adımlarımız da yoldadır. Kimse merak etmesin, biz savunma sanayii alanında da diğer alanlarda da adımızdan daha çok söz ettireceğiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...