Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100.yıl dönümü kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzalayan Erdoğan, "Aziz Atatürk, milletçe en büyük eserim dediğiniz Türkiye Cumhuryeti'nin 100. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. 21 yıllık iktidarlığımız döneminde emanetinize sahip çıktık. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir." dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim'de devlet erkanıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan ve devlet erkanı Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldiler.

Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine kırmızı ve beyaz karanfillerle süslü çelengi bıraktı. Törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da yer aldı.

Devlet erkanı önce saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okudu. Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"CUMHURİYETİMİZ HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜVENDEDİR"

"Aziz Atatürk, milletçe "En büyük eserim" dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tarihimizin bu önemli dönüm noktasına zat-ı alinizi, silah arkadaşlarınızı, gözlerini kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Her bir anı ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıllık iktidarlarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık. Türkiye'yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte Cumhuriyet'in ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmakta kararlıyız.Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir. Ruhunuz şad olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun."

Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

ERDOĞAN, TÜM VATANDAŞLARI BAYRAKLARLA İSTANBUL BOĞAZI'NA DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında yediden yetmişe herkesi bayraklarıyla saat 16.00'dan itibaren İstanbul Boğazı'na davet etti. Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşımında, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşının heyecanını, gururunu yaşadığımız bu tarihî günde, İstanbul Boğazı’nda dron, havai fişek ve ışık gösterileri gerçekleştirecek, 100 savaş gemimizle, savaş uçaklarımızla muhteşem bir geçit töreni icra edeceğiz. Yediden yetmişe milletimizin her bir ferdini, yanlarında bayraklarıyla saat 16.00’dan itibaren İstanbul Boğazı’na davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1718545728601989525

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KÜLLİYE'DE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Dev Eser Yağlı Boya Resim Sergisi"ni ziyaret ederek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Buradaki törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, TBMM üyeleri, kamu kurumlarının yöneticileri, Ankara'da görevli büyükelçiler, yabancı misyon şefleri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün akrabaları ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinin yakınları ile gazi ve şehit yakınları, bazı meslek grupları, gençler, engelliler ve sporcular, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram tebriklerini sundu.

Törende, başkentte görevli çeşitli rütbelerden askeri personel de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti.

DAVETLİLERE CUMHURİYET'İN 100.YILINA ÖZEL MADENİ PARA HEDİYE EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Cumhuriyet'in 100. yılına özel verilen resepsiyon yapıldı. Davetlilere, Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyet'in 100. yılına özel bastırdığı hatıra "5 Türk lirası" madeni para ile PTT'nin hazırladığı 100. yıl hatıra pulu takdim edildi.

Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Resepsiyona katılanlar, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ile 100. yıl logosunun yer aldığı tabloya da günün anısına imza attı.

KUTLAMALARIN MERKEZİ İSTANBUL VE ANKARA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde özel etkinliklerle kutlanacak. Başkent Ankara ve İstanbul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda görkemli programlara ev sahipliği yapacak.

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Türkiye genelinde çok sayıda özel etkinlik düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iki önemli merkezi, başkent Ankara ile İstanbul olacak.

TBMM ÖNÜNDE GEÇİT TÖRENİ

Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda geçit töreni de düzenlenecek. Tören öncesinde Mehteran Birliği, Türk Silahlı Kuvvetleri Karma Bandosu ve Azerbaycan Askeri Bandosu tarafından, Yüzüncü Yıl Marşı ve İstiklal Marşı'nın icrası ile çeşitli marşlardan oluşan mini konser, saat 14.00'te TBMM Binası ön bahçede gerçekleştirilecek.

Konserin ardından saat 14.30'da "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Geçit Töreni", TBMM'den önünden başlayacak.
16 Türk devleti bayrağı taşıyan bölüğün de yer alacağı kortej yürüyüşü, Atatürk Bulvarı'nı takiben II. TBMM Binası önüne kadar devam edecek.

SOLOTÜRK GÖSTERİ DÜZENLEYECEK

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK, 29 Ekim Pazar günü saat 13.00'te Anıtkabir üzerinde gösteri uçuşu yapacak.

Devlet Tiyatroları da Cumhuriyet'in 100. yaşını, "Yüzyıllık Destan: Ateş" oyunuyla kutlayacak. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği kurtuluş mücadelesinin, 19 Mayıs 1919'dan 23 Nisan 1920'de Meclis'in açılmasına kadar geçen döneminin anlatıldığı "Yüzyıllık Destan: Ateş" oyununun prömiyeri, 29 Ekim saat 20.00'de yapılacak.

CSO Ada'da 100. yıl etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinliğe imza atan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 29 Ekim saat 19.00'da Ankara'daki 2. Meclis binasında "100. Yıl Konseri" verecek, saat 20.23'te 100. Yıl Marşı'nı seslendirecek.

MEYDANLARDA 100. YIL HEYECANI

İstanbul Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne kurulacak "Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı" gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayımlandığı ekranlarla, geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle sunulacak.

Bunun yanı sıra Üsküdar, Taksim, Bakırköy gibi meydanlarda ve Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi mekanlarda Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla özel etkinlikler, dijital sergiler ve üç boyutlu gösteriler düzenlenecek.

BOĞAZ’DA 100 SAVAŞ GEMİSİ İLE GÖSTERİ 

İstanbul Boğazı'nda saat 16.20'de Türk Yıldızları, 16.40'ta SOLOTÜRK gösteri uçuşu yapacak. Ayrıca 20 savaş uçağı Boğaz üzerinde uçacak.

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi "TCG Anadolu"nun da aralarında yer alacağı 100 savaş gemisi 17.00'de Boğaz'da geçit töreni gerçekleştirecek. Ayrıca 101 pare top atışı yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 100. YIL MESAJI 19.23'TE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 19.23'te 100. yıl mesajını vatandaşlarla paylaşacak.

Etkinlikler kapsamında 19.50'de ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 2023 dron ile İstanbul Boğazı'nda ışık ve havai fişek gösterileri yapılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...