Deprem haberleri peş peşe geldi, önce İzmir sonra Malatya sallandı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Deprem haberleri peş peşe geldi, önce İzmir sonra Malatya sallandı!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gece yarısı meydana gelen depremler yürekleri ağza getirdi. Önce İzmir ardından da Malatya sallandı. AFAD depremlerin ardından ilk verilerini paylaştı, işte son gelişmeler...

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta 9 saat ara ile meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilimizi yıktı. Enkaz yığınına dönen binalar 53 binden fazla vatandaşımıza mezar oldu. Asrın felaketinde binlerce kişi yaralandı, birçok kişi de kayboldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak kayıtlara geçen bu depremlerin üzerinden bir sene geçti, ama acı ilk günkü gibi taze kaldı. Deprem korkusu devam ediyor, Türkiye adeta beşik gibi sallanıyor. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya dün 4,3 ile sallanmıştı, bu gece bir deprem daha oldu. 

MALATYA BEŞİK GİBİ

AFAD, saat 05.17'de meydana gelen Yeşilyurt merkezli depremin büyüklüğünü 3,4 olarak duyurdu. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı sonrası herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadı 

İZMİR'DE DEPREM OLDU

İzmir'de bu gece resmen beşik gibi sallandı. Peş peşe gelen depremler paniğe sebep oldu. Bazı vatandaşlar kendilerini sokağa attı. AFAD, İzmir'deki sarsıntılara ilişkin de açıklama yaptı. Ege Denizi - Kuşadası Körfezi'nde gece boyu küçük ölçekli sarsıntılar yaşandı. Saat 04.48'de meydana gelen ve büyüklüğü 3,3 olarak ölçülen deprem ise korkuttu. Olumsuz bir durum olmadığı öğrenildi. 

KAHRAMANMARAŞ 3,9 İLE SALLANDI

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 06.23 sularında yaşanan depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. 

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede İzmir, İstanbul, Malatya Kahramanmaraş, Hatay, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, Manisa ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...