Depremde hasar gören pansiyondan faydalanamadı: KDK o öğrenci için devreye girdi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremde hasar gören pansiyondan faydalanamadı: KDK o öğrenci için devreye girdi!

GÜNDEM Haberleri

Depremde hasar gören pansiyonundan yararlanamayan öğrenci, ödediği pansiyon parasının iade edilmesini talep etti. İade talebinin reddedilmesi sonrası Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), öğrenciye ücretinin iade edilmesi yönünde tavsiye kararı verdi.

Düzce'de paralı yatılı okulda okuyan ve pansiyonda kalan bir lise öğrencisi, 23 Kasım 2022'de meydana gelen depremden 1 gün önce pansiyon ücretini ödedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, kaldığı pansiyonun depremde hasar görmesinin ardından başka okul ve pansiyona gönderilen öğrenci, yatırdığı ücretin  iade edilmesini talep etti. Talebi idari kurum tarafından reddedilince, KDK'ye başvurdu.

KDK, başvuruyu inceledikten sonra, depremlerin olağan dışı durum olarak kabul edilmesi gerektiğini bildirdi ve hem kişiler hem idare açısından öngörülemez ve olağan dışı durum olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ücret iadesi yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na tavsiyede bulundu.

İDARELERİN SORUMLULUKLARI HATIRLATILDI!

Kararda depremin "mücbir sebep" olarak kabul edildiğine ve depremlerin etkisinin azaltılması için idarelerin sorumlulukları bulunduğuna dikkat çekildi.

Başvurulan konu ile alakalı olayda, eğitim-öğretim kapatıldığı için öğrencinin hasar gören pansiyondan hizmet alamadığı belirtildi ve ödenen ücretin sosyal adaletin tesisi açısından geri iadesinin gerekli olduğu belirtildi.

Tavsiye kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenciye ücret iadesi yaptı ve bunu KDK'ye bildirdi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...