Depremde hastalarına koşan Şeyma hemşire o anları anlattı: Tek düşündüğüm çocuklarımdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreme Gaziantep'te çalıştığı hastanede yakalanan Hemşire Şeyma Alakuş, görevli olduğu servise koşarak kucağına aldığı çocukla birlikte hastaları tahliye etti. Sosyal medyada çok konuşulan o anları anlatan hemşire Alakuş, "Deprem olunca 'çocuklarım var' dediğimi hatırlıyorum. Onları almadan dışarı çıksam çok kötü olurdum. O an bir şey düşünemiyorsun" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler 10 kentte büyük yıkıma yol açtı. Deprem esnasında güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler ortaya çıkmaya devam ederken, Gaziantep'te kaydedilen bir an ise sosyal medyada viral oldu. Depreme görevli olduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi Çocuk Servisinde yakalanan hemşire Şeyma Alakuş, acil servise giderken deprem başlayınca geri dönerek servisine koşup hastaları tahliye etti. Şeyma Hemşire, sergilediği bu davranışla büyük takdir topladı.

"ONLARI ALMADAN DIŞARI ÇIKSAM ÇOK KÖTÜ OLURDUM"

Yaşadıklarını anlatan Şeyma Alakuş, "Acil tarafına gitmiştim. Deprem olunca 'çocuklarım var' dediğimi hatırlıyorum. Onları almadan dışarı çıksam çok kötü olurdum. O an bir şey düşünemiyorsun, hastaları kurtaramasam da yanlarında olacaktım" dedi.

Yanına koştuğu kişinin servisinde yatan hasta olduğunu söyleyen Alakuş, "Tanımadığım biri olsa da aynısını yapardım. Çünkü onlar önce Allah'a sonra da bize emanet. Hepsini tek tek tahliye ettik. Bir hastam çıkamamıştı, sarsıntı bitince arkadaşlarla birlikte onu da çıkardık" ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ DERECEDE YAKINLARIMI KAYBETTİM"

O an ailesinin aklına geldiğini ama tahliyeleri tamamlayıp hastaları güvenli alanlara ulaştırdıktan sonra ailesiyle irtibat sağladığını söyleyen Alakuş, "Depremde ikinci derecede yakınlarımı kaybettim. Evimiz ağır hasar görmüş. 7 kişilik bir aileyiz. Kalacak yer olmayınca ailemi Bursa'ya gönderdim ama ben görevime devam ettim. Şimdi bir akrabamda kalıyorum" dedi.

"Ara ara sarsıntılar oluyor ama aklımız hep işimizde" diyen Alakuş, "Görevimize devam ediyoruz. Bu günleri atlatacağız. Her zaman umut var" ifadelerini kullandı. (Sabah)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...