Depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın ortağı Yalçın Coşkun için kırmızı bülten çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın ortağı Yalçın Coşkun için kırmızı bülten çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Antakya'da Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans'ı yapan inşaat şirketine yönelik soruşturma kapsamında, 10 Şubat'ta İstanbul Havalimanı'nda yakalanan ve 11 Şubat'ta tutuklanan müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun'un kardeşi ve ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun'un yurt dışında olduğu belirendi.

Hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Hüseyin Yalçın Coşkun için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından iade talepnamesi ve kırmızı bülten talebi hazırlandı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne iletilen talep kapsamında Hüseyin Yalçın Coşkun'un yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı.

MEHMET YAŞAR COŞKUN TUTUKLANMIŞTI

Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans'ın tutuklanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, "Rönesans Rezidans'ın neden yıkıldığını ben de bilmiyorum. Her ne kadar Karadağ'a gidişim önceden planlanmış olsa da uçak biletini 8 Şubat günü aldım. Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans isimli yapının depremden etkilenip yıkılmasıyla benim Karadağ ülkesine gidişim arasında herhangi bir ilişki yoktur." şeklinde ifade vermişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...