Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupalıların çifte standardını yüzlerine vurdu: Tutarlı olun

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupalıların çifte standardını yüzlerine vurdu: Tutarlı olun

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya'da konuştu, AB'nin iki yüzlülüğünü ortaya döktü. Fidan "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara ifade özgürlüğü kisvesi altında izin verenler, Filistin’de sivillerin hunharca katledilmesini protesto etmek isteyenleri ise engelliyorlar. Bu kabul edilemez bir çifte standart" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya’nın başkenti Berlin’de “AB Genişlemesi ve Reformu” konulu Dışişleri Bakanları Konferansı’na katıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan Bakanlar düzeyinde tertiplenen toplantının kapalı oturumunda, Gazze'deki insanlık dramına değindi. 

"ÇİFTE STANDART KABUL EDİLEMEZ"

Bakan Fidan "Bazı AB ülkelerinde Filistinlilerle dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standarttır" dedi. Küresel oyuncuların bu tutumdan uzak durması gerektiğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Fidan, bazı Avrupa Birliği ülkelerinde Filistinlilere destek gösterilerinin yasaklanmasını da eleştirdi. Hakan Fidan "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara ifade özgürlüğü kisvesi altında izin verenler, Filistin’de sivillerin hunharca katledilmesini protesto etmek isteyenleri ise engelliyorlar. Bu kabul edilemez bir çifte standart” diye konuştu.

"KARARLI VE TUTARLI OLUN"

Muhataplarını “Gazze'de İsrail'in sivillerin katletmesini durduramazsak, Ukrayna'daki sivilleri nasıl koruyabiliriz?” sorusuna cevap aramaya çağıran Fidan, AB’yi küresel problemler karşısında kararlı ve etkin bir tutum sergileyemediğine işaret etti.

AB ÜYELİK MÜZAKERELERİ

AB’nin küresel düzeyde rekabet edebilmesi için farklılıklara saygı esasında daha fazla üyeye sahip olması gerektiğine işaret eden Hakan Fidan "Genişleme politikasının güvenilirliğinin yeniden tesis edilmesi lazım. Bazı üye ülkelerin müzakere süreçlerini kendi çıkarlarına alet etmeleri önlenmeli. Üyelik müzakerelerinin hiç sonuçlanmayan, ucu açık süreçlere dönüştürülmesi de yanlış” ifadelerini kullandı.

HAKAN FİDAN, ASTANA'YA GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Fidan’ın ev sahibi Almanya, Finlandiya, İsveç, Çekya, Ukrayna, Slovenya, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Kosova dahil yaklaşık 20 ülkenin Dışişleri Bakanları’nın katıldığı toplantının sona ermesinin ardından Astana’ya geçmek üzere Berlin’den ayrıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...