Doğu Türkistan'daki uygulamalar Almanya'da protesto edildi

/ Kaynak: AA
Doğu Türkistan'daki uygulamalar Almanya'da protesto edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çin'in Doğu Türkistan Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik uygulamalar Almanya'nın Köln kentinde protesto edildi.

Doğu Türkistan Kültür Derneği öncülüğünde Köln'ün Eberplatz Meydanı'ndan yürüyüşe geçen protestocular, yürüyüşlerini tarihi Köln Katedrali önünde sonlandırdılar. Meydanda toplanan kalabalığa konuşan dernek başkanı Abdulcelil Karakuş, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayanların yıllardır Çin'in baskıcı rejimi altında yaşadıklarını belirterek, her evden en az bir gencin Çin hapishanelerinde tutuklu olduğunu iddia etti.
Kendisi de yıllar önce Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden Almanya'ya göç eden Karakuş, dünyadaki tüm Türk ve Müslümanlardan bu zulme karşı sessiz kalmamalarını istedi.
Organizasyon komitesi adına konuşan sözcü Özlem Taş ise göstericilerden çevreden gelebilecek provokasyonlara uyulmamasını istedi. Özlem Taş, "Bilindiği gibi Doğu Türkistan'da kardeşlerimize çok zulüm uygulanmaktadır ve artık buna 'dur' demek gerekiyor" dedi.
Ellerinde Sincan Uygur Özerk Bölgesi bayrakları ve Çin'i eleştiren dövizler taşıyan göstericiler, gösteri sonrası olaysız şekilde dağıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...