Dört günde 58 hedef vuruldu: Kuzey Irak’taki PKK inlerine üçüncü hava harekatı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Dört günde 58 hedef vuruldu: Kuzey Irak’taki PKK inlerine üçüncü hava harekatı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında, 22 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bununla birlikte bölgede dört gün içinde üçüncü büyük hava harekâtı gerçekleştirilerek toplam 58 hedef imha edildi.

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik üçüncü büyük hava harekâtı yapıldı. Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak’ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine hava harekâtı gerçekleştirildiği aktarıldı.

"TOPLAM 58 HEDEF İMHA EDİLDİ"

Açıklamada şunlar kaydedildi: "İcra edilen hava harekâtlarıyla bölücü terör örgütünce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 22 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekât sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Dört gün içinde üçüncü büyük hava harekâtı gerçekleştirilerek toplam 58 hedef imha edildi."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...