Edirne’de 3 köyde orman yangını söndürüldü! Soğutma çalışmaları devam ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Edirne’de 3 köyde orman yangını söndürüldü! Soğutma çalışmaları devam ediyor

GÜNDEM Haberleri

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı birbirine yakın 3 köyde çıkan orman yangını söndürüldü. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Edirne Uzunköprü ilçesine bağlı Maksutlu, Hamidiye ve Karapınar köylerinde bilinmeyen bir nedenle saat 15.30’da yangın çıktı. Yangın 1000 dekarlık biçilmiş buğday arazisine yayıldı. 

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, rüzgârın da etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangına, Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 2 uçak, 1 helikopter, 8 arazöz, 2 su tankeri, 4 paletli dozer, 6 lastikli dozer ve çevre belediyelerin itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Yapılan söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışmaları yapıldı. Jandarma ekipleri, ormanlık alanda güvenlik önlemlerini sıklaştırdı

Edirne’de 3 köyde orman yangını söndürüldü! Soğutma çalışmaları devam ediyor

KÖY HALKI TRAKTÖRLERLE MÜDAHALE ETTİ

Köy halkından Özenç Tan, hemen olay yerine gidip traktörler ile yangını söndürmek için mücadele ettiklerini anlattı. Kısa sürede büyüyen alevlerin traktörlerin lastiklerini yaktığını ifade eden Tan, en büyük sorunun ormanın içinde yol olmaması olduğunu vurguladı. Bir başka köy halkı Sadri Postacı da yangını söndürmek için traktörü ile müdahale ettiği esnada traktörün alevlere teslim olduğunu söyledi. 

Köy sakinlerinden Hasan Sevinç, müdahale etmedikleri takdirde yangının köylerine sıçrayacağını ifade ederek, “Uçak, helikopter ve itfaiye ekipleri ve komşu köylerde bulunan maden ocaklarında bulunan iş makineleri ile ormanın içine girilmesi için çalışmalar yapılıyor, orman yaklaşık 2 bin dönüm.“ ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...