Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan: Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı
Gündem

Erdoğan: Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı

Son Güncelleme: 31 Ağustos, 2021 - 18:21
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan: Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı
Fotoğraf BaşlığıErdogan: Kötü komsu bizi ev sahibi yapti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık döneminde terörle mücadele kapsamında Bush ile yaşadığı bir anektodu paylaştı. Yaşananların ülkenin önünü açtığını söyleyen Erdoğan, İHA, SİHA ve Akıncı başarılarını hatırlatıp sırada Hürkuş'un olduğunu söyleyerek, "Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı" dedi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Harp Okulunda düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bush döneminde gerçekleşen tarihi bir anektodu paylaştı. ABD'nin terörle mücadele döneminde takındığı tavır sonrası, İHA, SİHA ve Akıncı'nın yolunun açıldığını ifade eden Erdoğan, sırada Hürkuş'un olduğunu söyledi.

"BU MİLLETE YAN GÖZLE BAKMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL"

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda ifade ettiği mesajın bugün de yollarını aydınlattığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Yurdumuza alçakları uğratmamak için gerektiğinde gövdesini siper edecek kahramanlar silsilesine Deniz ve Hava Harp Okullarımızdan mezun olan sizler de katılıyorsunuz. Dün Kara Harp Okulumuzun diploma töreninde ifade ettiğim gibi. Ordusu işgal edilmeyen, devşirilmeyen, çökertilmeyen bir ülkenin toprakları da işgal edilemez. Hamdolsun bizim karasıyla, deniziyle, havasıyla tüm unsurlarıyla yüreği Allah, vatan ve millet sevgisiyle dolu bir ordumuz var. Bu mübarek orduyu yozlaştırmak, tarihi misyonundan uzaklaştırmak, içten içe çürütmek için çok uğraşıldı. Çok oyunlar sergilendi. Halbuki şairin ifadesiyle söyleyecek olursak 'Ecdadımızın heybeti maruf-u cihandır. Fıtrat değişir sanma bu kan, o kandır.' İşte bugün burada karşımda ecdadından tevarüs ettiği değerlerle yeniden dünyayı kendine hayran bırakan başarılara imza atan o kanın temsilcilerini görüyorum. Sınırlarımızda, denizlerimizde ve semalarımızda sizlerin sesi, nefesi yüreği hakim olduğu müddetçe Allah'ın izniyle bu millete yan gözle bakmak hele hele istiklaline ve istikbaline el uzatmak kimsenin haddine değildir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, denizcilere ve havacılara hitap ederek, "Denizciler! Geçtiğimiz günlerde 950. yıl dönümüne ulaştığımız Malazgirt Zaferi'nin hemen ardından Çaka Bey'le başlayan denizlerdeki hakimiyetimizi güçlendirmemize sizler de katkıda bulunacaksınız. Havacılar! Dünyanın ilk askeri havacılık teşkilatlarından olan ve 1911'den beri semalarımızı koruyan hava kuvvetlerimizin artık çok geniş bir alana yayılan faaliyetlerine sizler destek vereceksiniz. Milli Savunma Üniversitemizin yeni yapısı ve kadrosuyla faaliyete geçmesinin ardından, 4 yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan teğmenlerimizle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz artık daha güçlüdür, daha kabiliyetlidir ve daha özgüvenlidir." şeklinde konuştu.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 903 Türk ve misafir teğmenin ardından, bugün de Deniz Harp Okulundan mezun olan 298 ve Hava Harp Okulundan mezun olan 251 teğmeni tebrik eden Erdoğan, teğmenlere görev yerlerinde, misafirlere ülkelerinde başarılar diledi.

"TSK EĞİTİM MODELİ KÜRESEL DÜZEYDE TAKDİRLE TAKİP EDİLİYOR"

Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesinin yöneticileri ve hocalarına da 5 yıl gibi kısa bir sürede harp okullarını, astsubay, meslek yüksekokullarını, enstitüleri daha güçlü şekilde yeniden ayağa kaldırdıkları için teşekkür ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim modelindeki değişimi de içeren yeni vizyonuyla artık başarılarıyla küresel düzeyde takdirle takip edilen bir konuma ulaştığını söyledi.

Her alanda reformları kararlılıkla sürdürerek savunma sanayisinin yelpazesini ve derinliğini artırarak 2230 yıllık dünyanın en eski geleneğine sahip orduyu daha da güçlendireceklerine işaret eden Erdoğan, "Her milleti tarih sahnesinde öne çıkartan bir özelliği vardır. Bizim milletimiz de her dönemde teşkilatçılığı ve askeri kabiliyetleriyle hep öne çıkmıştır. Bu sayede binlerce yıldır ayakta kalmayı, kurduğumuz devletler vasıtasıyla kendimizi ve dostlarımızı güvende tutmayı başardık. Doğu ve Batı medeniyetlerinin tamamıyla kurduğumuz temaslar sayesinde sürekli kendimizi geliştirdik ve insanlığa da hizmet ettik." diye konuştu.

"PKK'DAN FETÖ'YE NİCE TUZAKLARI BİRER BİRER AŞTIK"

Erdoğan, Anadolu'daki 1000 yıllık varlık boyunca da hep bu istikamette yüründüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Asırlar boyunca adaletle, hakkaniyetle, vicdanla, ahlakla yönettiğimiz topraklarda hep huzur hakim oldu. Bu coğrafyalar gözünü para ve kan bürümüş emperyalist güçlerin eline geçtiğinden beri ise aynı topraklarda acı, zulüm ve sömürü hiç eksilmedi. Milli mücadelemizi zaferle neticelendirip Cumhuriyetimizi kurduğumuzda uzunca bir süre kendi meselelerimizle uğraşmak mecburiyetinde kaldık. Belki de özellikle bırakıldık. Ülkemiz demokrasi ve kalkınmada kat ettiği mesafeyle yeniden güçlenmeye başladığında kendisiyle birlikte tüm mazlumların ve mağdurların umudu haline geldi. PKK'dan FETÖ'ye kadar Türkiye'nin önüne sıra sıra dizilen nice tuzakları birer birer aşarak yeniden asli gündemimize odaklandık. Büyük ve güçlü Türkiye'yi hak ve özgürlüklerden ekonomiye kadar her alanda kökleştirecek adımları kararlılıkla atarak aydınlık geleceğimize doğru adım adım ilerliyoruz. Tabii bu sürecin en kritik safhalarından biri de egemenliğimizin en önemli unsuru olan askeri gücümüzü her alanda çağın gereklerine ve hatta ötesine taşıyacak altyapıyı kurmuş olmamızdır."

Erdoğan, "Eskiler 'Kem aletle kemalat olmaz" derler. Biz de bu sözü 'Başkalarının ihsanıyla güçlü savunma sanayi kurulamaz.' diyerek, tefsir ederek kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik. Artık İHA'larımız var mı? Artık SİHA'larımız var mı? Artık Akıncılarımız var mı? Hepsi var. Artık kapılarda dilenci değiliz, tam aksine şimdi herkes bizden talep ediyor ve işte Azerbaycan'da SİHA'larımızla vardık. Libya'da SİHA'larımızla vardık. Bundan sonra da yine kimsenin kapısında dilenci olmayacağız, çünkü bütün bunların hepsi bizde var." ifadelerini kullandı.

Ne zaman ki bu iradeyi deklare ettiklerinde, işte o anda savunma sanayi konusunda eşi benzeri görülmemiş bir ambargoyla karşılaşıldığını ifade eden Erdoğan, daha yeni Başbakan olduğunda Amerika'dan İHA istemeye gittiğini, gittiklerinde kendilerine burun kıvrıldığını dile getirdi.

"SIRADA HÜRKUŞ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dedik ki 'Biz NATO'da beraber değil miyiz? Beraberiz. Bakın biz terörle mücadele ediyoruz. Terörle mücadele ederken siz bizlere destek vermeyecek misiniz?' Ve o zaman oğul Bush hemen Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı çağırdı ve bize şöyle iki günlüğüne dönüşümlü şekilde İHA'ları verdi. İHA'lar biliyorsunuz sadece koordinat tespitine yarayan uçaklardı ama bize İHA değil, SİHA lazımdı. Yani silahlı olan insansız hava aracı lazımdı. Ama sağ olsun bunlar bizim önümüzü açtı ve artık biz İHA'mızı da yaptık SİHA'mızı da yaptık ve sonunda Akıncı'yı da yaptık. Bunlar bize yetmez devam ediyoruz şimdi Hürkuş'umuzu da yapacağız." şeklinde konuştu.

"KÖTÜ KOMŞU BİİZ EV SAHİBİ YAPTI"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en basitinden en yüksek teknolojiye sahip olanına kadar neredeyse A'dan Z'ye her ürünün tedarikinde nasıl zorlanıldığını gayet iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan, "Bulduğumuz alternatif tedarik kanallarının kısa sürede nasıl kapatıldığını, verilen sözlerin nasıl tutulmadığını, imzalanan sözleşmelerin uyduruk sebeplerle nasıl yerine getirilmediğini asla unutmayacağız. Biz bunu Kıbrıs'ta yaşadık ve Kıbrıs'ta bize bunlar telsiz bile vermediler ve ama biz ASELSAN'la telsizimizi de yapar hale geldik. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Ellerinden gelse tanklarımızı yürüyemez, gemilerimizi limandan kalkamaz, uçaklarımızı havalanamaz hale getireceklerdi. Şimdi bunların hepsini sahiplendik ve yürütür hale getirdik." diye konuştu.

Savunma Sanayi Başkanlığının koordinasyonunda gerek vakıf şirketlerinin, gerek özel sektörün gayretleriyle bu sıkıntıları en acillerinden başlayarak birer birer aştıklarını aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bize parasıyla verilmeyen ürünlerin gözlerimizin önünde terör örgütlerine, eli kanlı rejimlere, zahirde düşman diye tanımlanan gruplara nasıl bilabedel aktarıldığına biz şahit olduk. NATO'da beraberiz ama terör örgütlerine bilabedel tırlarla yüklü evet mühimmat, araç gereç gönderiyorlar. Hatta yaptığımız operasyonlarda bunların bir kısmını da ele geçirip kendi envanterimize kaydettik. Böylece envanterimiz daha da güçlendi. Ülkemize meşru yollardan verilmeyen nice silahların teröristlerin cirit attığı bölgelerdeki kara borsa silah pazarlarında alelade bir mal gibi satıldığını da tespit ettik. Tespit ettik de ne oldu? Onları ele geçirdik. Tüm bunlar bize meselenin bu silahların teknolojisi veya kağıt üzerinde önümüze konan bahaneler olmadığını, meselenin doğrudan Türkiye olduğunu, Türk milleti olduğunu tekrar tekrar gösterdi. Biz de bir yandan diplomasi kanallarını açık tutarak bu süreçleri takip etmeyi sürdürürken, diğer yandan kendi gücümüze ve imkanlarımıza daha çok yüklendik."

"BAŞARILAR DÜNYANIN DİLİNDE"

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz eğitim modelindeki değişimi de içeren yeni vizyonuyla başarılarıyla küresel düzeyde takdirle takip edilen bir konuma ulaşmıştır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin huzuruna, milletimizin birliğine, devletimizin gücüne ve itibarına saldırılmasının sebebi Türkiye'yi tekrar oyun dışına itme hesabıdır. 15 Temmuz'u anlamayanlara nihai mesajı 2023'te vereceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'ün sembolü haline geldiği büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını Allah'ın izniyle kimse engelleyemeyecek. Tankından topuna, füzesinden radarına, bombasından tüfeğine nice sanayi ürününde dünyadaki muadillerinden daha iyisini üretebilen bir ülke haline geldik. Tankından topuna, füzesinden radarına, bombasından tüfeğine nice sanayi ürününde dünyadaki muadillerinden daha iyisini üretebilen bir ülke haline geldik. Ürettiğimiz SİHA'ların terörle mücadelemiz yanında Suriye'den Karabağ'a kadar nice çatışma alanında gösterdiği başarılar dünyanın tamamının dilindedir."

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'yle irtibatı olan 21 bin TSK mensubunun orduyla ilişkisi kesildi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 31 Ağustos, 2021 - 18:21
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Erdoğan ve TÜRK-İŞ faktörü! Asgari ücret zammında bambaşka bir rakam ortaya çıktı
    Erdoğan ve TÜRK-İŞ faktörü! Asgari ücret zammında ...
    Kaydet
  • 2
    Jandarma kaçak avcılığa karşı denetime çıktı! Dağlar kontrol edildi
    Jandarma denetime çıktı! Dağlar kontrol edildi
    Kaydet
  • 3
    Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 500 personel alımı yapacak: Destek personeli alımı başvuru şartları
    Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 500 personel alımı y...
    Kaydet
  • 4
    KPSS 7348, 7322, 3384, 3004 ve 1101 nitelik kodu nedir? KPSS nitelik kodları ve anlamları
    7348, 7322, 3384, 3004 ve 1101 nitelik kodu nedir?
    Kaydet
  • 5
    Sercan Yaşar tutuklandı! Uyuşturucu suçlamasıyla cezaevine gönderildi
    Sercan Yaşar tutuklandı! Uyuşturucu suçlamasıyla c...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Ömer Faruk Ünal
    Ömer Faruk Ünal Alın size, geçen yılki FIFA VAR listesi!
    Kaydet
  • Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil
    Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Tarlamızı gazel okuyarak sürdüler!
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük FETÖ’cüler akıllanmaz!..
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Cumhuriyeti CHP mi kurdu?
    Kaydet
  • Prof. Dr. Emre Alkin
    Prof. Dr. Emre Alkin Küresel ekonomik beklentiler: IMF, Dünya Bankası, OECD ve uluslararası finans kuruluşları
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Hafta sonu planı olanlara uyarı! Cuma arasından sonra 2 gün kuvvetli yağış geliyor
    Hafta sonu planı olanlara uyarı! Cuma arasından sonra 2 gün kuvvetli yağış geliyor
    Kaydet
  • Yıllar sonra gelen itiraf! ‘İlk defa söylüyorum…’
    Yıllar sonra gelen itiraf! ‘İlk defa söylüyorum…’
    Kaydet
  • Çernobil yeniden saatli bomba! 2 milyar dolarlık radyasyon kalkanı çatladı!
    Çernobil yeniden saatli bomba! 2 milyar dolarlık radyasyon kalkanı çatladı!
    Kaydet
  • Yolcu kapısından inip kaçmaya çalıştı dronu unuttu! Cezayı yiyince polisle hatıra fotoğrafı çektirdi
    Yolcu kapısından inip kaçmaya çalıştı dronu unuttu! Cezayı yiyince polisle hatıra fotoğrafı çektirdi
    Kaydet
  • 800 derece ateşte ısıtıp onlarca model yapıyorlar!
    800 derece ateşte ısıtıp onlarca model yapıyorlar!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Luxera GYO, NEW ERA 2030 vizyonuyla 2026’da 4 yeni projeye başlıyor
Luxera GYO, NEW ERA 2030 vizyonuyla 2026’da 4 yeni projeye başlıyor
Kaydet
Çanakkale Köprüsü sisten kayboldu!
Çanakkale Köprüsü sisten kayboldu!
Kaydet
BDDK, katılım esaslarına ilişkin usul ve esasları düzenledi
BDDK, katılım esaslarına ilişkin usul ve esasları düzenledi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası