Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan biden görüşmesi açıklaması: F-16’lar konusunda olumlu gördüm
Gündem

Erdoğan’dan biden görüşmesi açıklaması: F-16’lar konusunda olumlu gördüm

Son Güncelleme: 31 Ekim, 2021 - 20:21
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan’dan biden görüşmesi açıklaması: F-16’lar konusunda olumlu gördüm
Fotoğraf Başlığı Erdogan’dan biden görüsmesi açiklamasi: F-16’lar konusunda olumlu gördüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin ardından yaptığı basın toplantısında Joe Biden ile görüşmesi ve F-16'lara ilişkin soruya, "Bu konuyla ilgili Sayın Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm." cevabını verdi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin ardından Nuvola Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, zirve, Joe Biden görüşmesi, göç sorunu ve Avrupa ordusu tartışmaları gibi birçok konuya değindi. Biden görüşmesinde, F-16'ların modernizasyonu veya yeni F-16'lar verilmesi konusunun gündeme geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuyla ilgili Sayın Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm." dedi.

G20 ZİRVE GÜNDEMİ
G20 Liderler Zirvesi'nin 16'ncısını, İtalya'nın ev sahipliğinde tamamladıklarını belirten Erdoğan, İtalyan makamlarına ev sahiplikleri ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Üye ülkeler olarak yıl boyunca, "insanlar, gezegen ve refah" ana teması çerçevesinde çok sayıda toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bakanlar düzeyinde ve teknik seviyede yapılan toplantılara aktif olarak katıldık ve uluslararası gündeme katkıda bulunduk. Son 2 gündür gerçekleştirdiğimiz Zirve toplantımızda da bu çalışmalarımızı nihayete erdirdik. Bu vesileyle koronavirüs salgınının etkilerine rağmen dönem başkanlığı görevini başarıyla icra eden İtalya'yı tebrik ediyorum. Şahsıma, eşime ve heyetime gösterdikleri nazik ev sahipliği için kendilerine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum."

G20 Roma Zirvesi'nin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, Zirve oturumlarında öncelikli olarak küresel ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri ve temel riskleri değerlendirdiklerini anlattı.

TEDARİK SORUNU
Salgının olumsuzluklarının hissedilmeye devam ettiği bir dönemde sıkıntıları bertaraf edecek, ekonomilerin dayanıklılığını artıracak politikaları ele aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Küresel ekonomi, 2021 yılında toparlanmaya başlasa da ekonomilerimiz halen ciddi meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor. Özellikle emtia fiyatlarında ve borçluluk oranlarında tarihi seviyelere varan artışlar yaşanıyor. Küresel enflasyon baskısı, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tüm ekonomileri derinden sarsıyor. Uluslararası kuruluşların raporları, bu enflasyon baskısının bir süre daha devam edeceğine işaret ediyor. Tedarik zincirinde meydana gelen kırılmaların olumsuz yansımalarını ise boş kalan market rafları ve uzayan benzin kuyruklarında zaten görüyoruz.

Geçtiğimiz yılı yüzde 1,8 büyümeyle tamamlayan bu yılı da yüzde 9 civarında büyümeyle kapatma yolunda ilerleyen bir ülke olarak, tüm bu gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz. Türkiye, küresel dalgalanmaların, kendi vatandaşlarına olan etkilerini en az düzeyde yansıtan bir ülkedir. Salgının ilk günlerinden itibaren hayata geçirdiğimiz destek ve teşvik paketleriyle halkımızın tüm kesimlerinin yanında olduk."

"YATIRIM, ÜRETİİM, İHRACAT VE İSTİHDAM KONUSUNDA YÜKSELİŞ İÇİNDEYİZ"
Ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar ışığında, farklı projeleri devreye almayı sürdürdüklerini belirten Erdoğan, "Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam konusunda sürekli artan bir tempoda yükseliş içindeyiz. Kendi ekonomimizi geliştirme yanında, değişen üretim ve lojistik dengelerinin yol açtığı küresel istikrarsızlığın önüne geçilmesine katkıda bulunmak için de gayret gösteriyoruz. Bu anlayışla Zirve görüşmelerinde, uluslararası ticarette tedarik zincirlerinin sorunsuz işlemesinin önemi özellikle vurgulandı." ifadelerini kullandı.

Dünya Ticaret Örgütü'nün merkezinde yer aldığı, kurallara dayalı serbest ve ayrımcı olmayan çok taraflı ticaret sistemine desteklerini bu vesileyle tekrarladıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel finans sisteminin kontrolünü elinde bulunduran kuruluşların hiçbir makul ekonomik gerekçesi olmayan siyasi amaçlı manipülasyonlara alet olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde özellikle bizim gibi ekonomik büyüme potansiyeli yüksek olan ülkelerin, uluslararası kuruluşların işleyişine ve niyetlerine dair şüphelerin artacağını belirtmek istiyorum." diye konuştu.

"ADAETSİZ DÜZENİN DAHA FAZLA DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
Koronavirüs salgını sürecinde yaşananların bu doğrultuda daha dikkatli, daha adil ve ilkeli davranılması hususunda herkese ibret olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"Son 1,5-2 yıldır şahit olduklarımız, tüm insanlığın temel sağlık hizmetlerine ulaşmasının önemini ortaya koymuştur. Salgınların önlenmesine yönelik araç, gereç, aşı ve tedaviye erişim, ayrıcalık değil temel bir haktır. Hepimiz güvende olmadan hiçbirimiz kendini güvende hissedemez. Türkiye olarak bu anlayışla salgının başından beri ülkemizden talepte bulunan 160 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi ekipman ve kritik malzeme desteği sağladık.

Ülkemizde misafir ettiğimiz sığınmacıları kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmadan, istisnasız herkesin sağlık hizmetlerine ve temel ihtiyaçlara erişimini temin ettik. Salgın döneminde savunduğumuz ve hayata geçirdiğimiz insanı merkeze alan politikaları şimdi de aşıya adil erişim konusunda sergiliyoruz. Bir tarafta yüz milyonlarca insan daha ilk doz aşıya dahi ulaşamazken diğer tarafta turizm amaçlı uzay seyahatleri için 100 milyonlarca dolar harcanabiliyor. Bir tarafta yoksulluğun olduğu, diğer tarafta lüksün ve şatafatın hüküm sürdüğü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün değildir."

TURKOVAC ÇALIŞMALARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aşı milliyetçiliğinin farklı yöntemlerle halen sürdürülmesi, DSÖ tarafından tanınan aşıların özellikle uluslararası arenada ayrımcılığa tabi tutulması kabul edilemez." diye konuştu.

Aynı şekilde, aşının şantaj veya politika kitle aracı olarak da kullanılmasının son derece yanlış olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu hissiyatımızı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması yönündeki değerlendirmelerimizi diğer G20 liderleriyle de paylaştık. Nitekim biz Türkiye olarak kendi geliştirdiğimiz aşımız TURKOVAC ile ilgili çalışmalarımızı insan odaklı bir yaklaşımla yürütüyoruz. Klinik deneylerinin son aşamasına geldiğimiz yerli aşımızı inşallah vatandaşlarımızla birlikte tüm insanlığın istifadesine sunacağız." dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevreyi en fazla kirleten ülkelerin düzensiz göçle mücadeleye harcadığı miktar, iklim değişikliğiyle mücadeleye ayırdıklarından 2 kat fazla, bu utanç verici"

ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'de bulunan terör örgütleri PKK/PYD'nin Amerika'dan aldıkları destekler konusunda kendilerine üzüntümüzü ilettik." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonraki süreç inanıyorum ki böyle devam etmeyecektir." şeklinde ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Elimizdeki F-16'ların modernizasyonu veya yeni F-16'lar verilmesi konusu gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Bu konuyla ilgili Sayın Biden'ın olumlu yaklaşımını gördüm."

GÖÇ MESELESİ
Erdoğan, "Tedbirlerimizi alıyoruz, bu noktada da yüklü göçe kapılarımızı açma niyetinde değiliz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(AB'nin kendi ordusunu kurma tartışmaları) Bu olabilecek bir proje değil, mümkün değil." dedi.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü

BAKMADAN GEÇME
Roma
HABER
Roma'da kritik zirve: Erdoğan-Biden görüşmesinde 'ortak mekanizma' kararı

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden Roma
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden Roma'da görüşecek

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 31 Ekim, 2021 - 20:21
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Toplusoy ailesini yıkan kayıp! Selin Toplusoy’un ölüm nedeni belli oldu
    Toplusoy ailesini yıkan kayıp! Selin Toplusoy’un ö...
    Kaydet
  • 2
    Duruşma yine karıştı! İmamoğlu,
    "Haddini bildiririz" diyen savcıyı hedef aldı
    Kaydet
  • 3
    Köye dönüş için maaşlı çiftçilik: Burdur'daki örnek modelde hedef 40 bin genç, 40 bin çiftlik
    Köye dönüş için maaşlı çiftçilik
    Kaydet
  • 4
    Bugün okullar tatil mi? 15 Nisan 2026 günü İstanbul, Ankara, İzmir ve Şanlıurfa'da okullar var mı? Valilik açıklama yaptı mı?
    Bugün okullar tatil mi? İstanbul, Ankara, İzmir!
    Kaydet
  • 5
    Bakan Fidan'dan kritik İsrail uyarısı: Yeni hedef Suriye
    Bakan Fidan'dan kritik İsrail uyarısı: Yeni hedef ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Tahran’ın kalbinde istihbarat faaliyeti yürütmek!..
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Yassıada ile Silivri’yi karıştırmak!
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Yeni nesil memurun emeklilik rehberi: 2008 miladı ve 2036 tuzağı!..
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Orban, bizim ‘fukaraları’ da sevindirdi!
    Kaydet
  • Anlat Derdini Feridun Ağabey'e
    Anlat Derdini Feridun Ağabey'e Yaşlı emeklimiz kendince son isteğine kavuştu
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Gökyüzünde gülümseten anlar! Paraşütçüyü çaya davet etti
    Gökyüzünde gülümseten anlar! Paraşütçüyü çaya davet etti
    Kaydet
  • İstanbul için korkutan ‘2300’ senaryosu! 10 binden fazla yapı risk altında, hepsi sular altında kalacak
    İstanbul için korkutan ‘2300’ senaryosu! 10 binden fazla yapı risk altında, hepsi sular altında kalacak
    Kaydet
  • Doğal gaz kokusunun ardından kabusu yaşadılar! Film sahnesini aratmayan anlar kamerada
    Doğal gaz kokusunun ardından kabusu yaşadılar! Film sahnesini aratmayan anlar kamerada
    Kaydet
  • Bugün okullar tatil mi? İstanbul, Ankara, İzmir!
    Bugün okullar tatil mi? İstanbul, Ankara, İzmir!
    Kaydet
  • Barça kazandı, Atletico sevindi: Lookman turu getirdi
    Barça kazandı, Atletico sevindi: Lookman turu getirdi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar
Kaydet
Fenerbahçe-Vakıfbank maçı ne zaman, saat kaçta? Final serisinde dördüncü maç
Fenerbahçe-Vakıfbank voleybol maçı ne zaman, saat kaçta?
Kaydet
Gülistan Doku'nun mesajları ortaya çıktı: Korkuyorum, bizim için artık zaman yok
Gülistan Doku'nun mesajları ortaya çıktı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası