Erdoğan'dan İsrail'e uyarı: Devlet gibi davranmazsa örgüt muamelesi görür

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Erdoğan'dan İsrail'e uyarı: Devlet gibi davranmazsa örgüt muamelesi görür

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze’ye yönelik orantısız saldırılar, dünya kamuoyu nezdinde İsrail’i hiç beklemediği ve istenmeyen konuma itebilir. İsrail, devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin konuştu. ‘İsrail örgüt gibi davranmamalı’ diyen Erdoğan, sivillere yönelik hiçbir eylemi doğru bulmadıklarını ve savaşın bir an önce son bulması gerektiğini söyledi. Taraflara itidal çağrısında da bulunan Erdoğan’ın gündeminde yaklaşan yerel seçimler de vardı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar:

>> Kendilerinden başka kimseye tahammülü olmayan faşist zihniyet bu son hezeyanının bedelini, mayıs seçimlerinde olduğu gibi inşallah mahallî idareler seçimlerinde de ödeyecektir.

>>Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı’nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla, açık olduğunu belirtmek isterim.

>> Belediye başkanlığı seçimlerinde sürprizler yaşadık. Önümüzdeki seçimlerde, her şeyi olması gerektiği şekilde yaparak, sürprizi karşımızdakilere yaşatmak istiyoruz.

>>Türkiye, müttefiklik ilişkileri içinde olduğu her devletin ve kurumun hukukuna saygılıdır. Onlardan da aynı şekilde kendi hukukuna saygı göstermelerini beklemektedir. Şayet bu denge kurulamazsa herkesin kendi politikalarını belirleme ve kendi yolunu çizme opsiyonu meşru hak hâline dönüşür.

YOLCU DEĞİL HANCIYIZ!

>> Biz bu coğrafyanın ve medeniyetin hancısıyız, yolcusu değiliz, yolcu durumunda olanların konumlarını bir kez daha gözden geçirmeleri ve ona göre davranmaya başlamaları kendi menfaatlerinedir.

>>Gazze’ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları, dünya kamuoyu nezdinde İsrail’i hiç beklemediği ve istenmeyen konuma itebilir.

>> İsrail, devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır.

>> İnsani yardımların kesilmesi gibi Filistin halkını topyekûn cezalandırmayı amaçlayan fevri kararlardan herkes uzak durmalıdır. Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz.

>> Bölgemizi içine girdiği bu anafordan süratle çıkarmak için Türkiye olarak, ara buluculuk ve ‘adaletli hakemlik’ dâhil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

İNSANLIK İYİ BİR SINAV VERMİYOR

Erdoğan “Dünyanın çatışmaların ve trajedilerin sürmesine tahammülü olmadığı bir ortamda, maalesef son hadiselerde insanlık iyi bir sınav vermiyor. Bölgede etki sahibi aktörlerin de sükûneti tesis etme yerine yangına âdeta körükle giden tavrını esefle karşılıyoruz. Adil ve insani dengelere dayalı bir tavır takınmaya çağırıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...