Erdoğan'ın Gazze diplomasisi sürüyor! İspanya Başbakanı ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Erdoğan'ın Gazze diplomasisi sürüyor! İspanya Başbakanı ile görüştü

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail'in saldırıları, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşması için atılması gereken adımlar ve kalıcı ateşkes ile kalıcı barış çabaları ele alındı.

Hamas'ın saldırılarını öne süren İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze Şeridi'ne aralıksız operasyonlar düzenledi. Çatışmaların başından bu yana Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 15 bine yakın insan canından oldu. Gazze Şeridi'ndeki insani kriz her geçen gün daha da kötü bir hal alırken Katar'ın araya girmesi ve Türkiye'nin de çabaları ile Hamas ve İsrail 4 gün ateşkes yapmaya karar verdi. 24 Kasım'da başlayan insani arada Hamas tarafından rehin tutulan 12 Taylandlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine MİT’in girişimiyle serbest bırakıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze diplomasisine ara vermeksizin devam etti. Erdoğan son olarak İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı görüşmeye dair sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaptı. 

KALICI ATEŞKES VE KALICI BARIŞ VURGUSU

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Görüşmede, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşması için atılması gereken adımlar ve kalıcı ateşkes ile kalıcı barış çabaları ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İspanya hükümetinin İsrail'in Filistinlilere yönelik gayrimeşru saldırılarına karşı sergilediği duruşun ve Filistin'in tanınmasına yönelik açıklamalarının kıymetli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgede kalıcı barışı sağlayıcı, garantörlük dahil her türlü sorumluluğu almaya ve İspanya ile bölge barışı için birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda28 Kasım 2023 07:23

yahudilere acıyıp sizden aldık ,selaniğe yerleştirdik ,hala faturasını ödemekle bitiremedik

Sonraki Haber Yükleniyor...