Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! 2 kişi daha tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! 2 kişi daha tutuklandı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Erzincan’da Anagold firmasına ait altın madeninde meydana gelen heyelanda 9 işçi toprağa gömüldü. Siyanür havuzunda sızma korkusu yaşandı. İşçileri arama çalışmaları ise yeni bir heyelan riski sebebi ile durduruldu. Olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı, 2 kişi daha tutuklandı. Böylece maden faciasında tutuklananların sayısı 8'e yükseldi.

Erzincan'ın İliç ilçesine 8 kilometre mesafedeki altın madeninde 13 Şubat'ta heyelan meydana geldi. Felaket sonrası 9 işçi 800 metre kayan 10 milyon metreküp toprağın altında kaldı. Bölgede yeniden heyelan riski tespit edildiği için toprak altında kalan işçileri arama çalışmaları durduruldu. Olaya ilişkin soruşturma sürerken sıcak bir gelişme yaşandı. 

2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan mühendis İ.T. ile K.M.A. da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 8'e yükselmiş oldu.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! 2 kişi daha tutuklandı - 1. Resim

ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU BAŞKANINA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Öte yandan soruşturmada kapsamında gözaltına alınan şirketin yönetim kurulu başkanı C.D. ile A.R.K. ve M.T.A. adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! 2 kişi daha tutuklandı - 2. Resim

ARAMALAR DURDU

Anagold’a ait Çöper Altın Madeni’ndeki liç alanında yaşanan faciada toprak altında kalan 9 işçi için başlatılan arama kurtarma çalışmaları, bölgede yeni heyelan riskleri tespit edilmesi üzerine durduruldu.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! 2 kişi daha tutuklandı - 3. Resim

"AÇIKLIĞA KAVUŞTURACAĞIZ"

Madenin işletmecisi olan Anagold firması yaptığı açıklamada, “Tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Çöpler Madeni 2022 yılında da siyanür sızıntısı haberleriyle gündeme gelmişti. Bölgenin sızıntının ardından temizlendiği belirtilmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...