FETÖ davasında HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk tahliye edildi
FETÖ’nün finans yapılanmasına ilişkin davada, HAKMAR Şirketler Grubu Başkanı Zeki Doruk da aralarında olmak üzere 4 tutuklu sanık tahliye edildi. Mahkeme duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi, tahliye kararına başsavcılık itiraz etti.
- İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4'ü tutuklu 22 sanık katıldı.
- Mahkeme, HAKMAR Şirketler Grubu Başkanı Zeki Doruk, Yalçın Uçar, Kahraman Bora ve Cengiz Güneş'in tahliyesine hükmetti.
- Savcılık, tahliye kararına itiraz etti.
- Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
- İddianamede, HAKMAR Şirketler Grubu Başkanı Zeki Doruk'un da aralarında olduğu 27 kişi ve 22 şirket şüpheli olarak yer alıyor.
- Zeki Doruk ve Adem Doruk hakkında 14'er yıl 2'şer aydan 28'er yıl 3'er aya kadar hapis cezası isteniyor.
FETÖ’nün finans ayağına ilişkin yürütülen davada, HAKMAR Şirketler Grubu Başkanı Zeki Doruk dahil 4 tutuklu sanık tahliye edildi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 4'ü tutuklu 22 sanık katıldı.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Zeki Doruk, Yalçın Uçar, Kahraman Bora ve Cengiz Güneş'in tahliyesine hükmetti.
Altın için 'yükseliş trendi' hala masada! Uzman isim kritik seviyeleri açıkladı
TAHLİYEYE İTİRAZ
Sanıkların tahliye kararına başsavcılığın itiraz ettiği öğrenildi.
Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, TMSF'ye devredilen HAKMAR Şirketler Grubu Başkanı Zeki Doruk'un da arasında olduğu 27 kişi ile 22 şirket "şüpheli" olarak yer alırken, şirketler hakkında "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun" ve "Terörle Mücadele Kanunu" kapsamında eşya müsaderesi talep ediliyor.
İddianamede, Zeki Doruk ve Adem Doruk'un da aralarında olduğu 15 şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olma" ile "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından 14'er yıl 2'şer aydan 28'er yıl 3'er aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, 12 şüphelinin ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapsi isteniyor.
İddianamede, şüpheli Zeki Doruk hakkında UYAP üzerinden yapılan sorgulamada, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan daha önceden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 Nisan 2023'te hazırlanan iddianame ile kamu davası açıldığı ancak bu tarihten itibaren gerçekleşen ve söz konusu eylemlerinin yeni eylem mahiyetinde olduğu kaydediliyor.
