FETÖ'nün KPSS usulsüzlüğü ve finans yapılanmasına operasyon: 49 gözaltı kararı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
FETÖ'nün KPSS usulsüzlüğü ve finans yapılanmasına operasyon: 49 gözaltı kararı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

FETÖ'nün KPSS usulsüzlüğü ve finans yapılanmasına operasyon düzenlendi. 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PYD silahlı terör örgütünün 2010-2011-2013 KPSS'de yapmış olduğu usulsüzlüklere ilişkin yürütülen soruşturmalarda 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

37 GÖZALTI KARARI

Başsavcılık, FETÖ'nün güncel finans yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma ve firari örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmalar kapsamında daha önce kamu görevinden ihraç edilmiş 37 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Başsavcılık, şüphelilerden 6'sının, etkin pişmanlıkta bulunan şüphelilerin verdiği ifadeler, elde edilen dijital materyallerinin çözümlenmesi, yapılan teknik ve fiziki takip ile soruşturma kapsamında bugüne kadar alınan ifadeler ile fotoğraf teşhislerine bağlı olarak FETÖ/PDY terör örgütünün güncel yapılanması içerisinde yer aldıklarını belirledi.

31 şüphelinin de haklarında yürütülen soruşturma kapsamında "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde saklandıkları tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonlar devam ediyor.

KPSS SORUŞTURMASI

Başsavcılık, FETÖ/PYD silahlı terör örgütünün 2010-2011-2013 KPSS'de yapmış olduğu usulsüzlüklere ilişkin yapılan soruşturmalar kapsamında; 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...