Filistinliler para karşılığında Türkiye'ye gelecek iddiaları yalan çıktı! Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Filistinliler para karşılığında Türkiye'ye gelecek iddiaları yalan çıktı! Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail'in Gazze'yi işgal girişimleri sürerken, Filistinlilerin akıbeti hakkında birçok iddia ortaya atılıyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olacağı ve Türkiye'de yaşayacağı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

7 Ekim tarihinden bu yana Ortadoğu, Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalarla  yepyeni bir döneme başladı. İsrail'in Hamas'ın saldırılarını bahane ederek Gazze'yi bombardımana tutması ve binlerce sivili kadın, çocuk, yaşlı demeden katletmesi dünyanın ana gündem konusu haline geldi. Elektrik, su ve yakıtın kesildiği Gazze Şeridi'nde insani dram giderek artarken binlerce insan evlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kaldı. Filistinlilerin akıbetinin ne olacağı endişeyle takip edilirken, sosyal medyada Türkiye'yi yakından ilgilendiren yeni bir iddia ortaya atıldı. Netanyahu'nun 2 milyar dolar karşılığında, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye'de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştığı iddia edildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.

TAMAMEN UYDURMADIR

Yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Netanyahu'dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye'de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde bir görüşmesi veya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun böyle bir açıklaması söz konusu değildir. İddialar tamamen uydurmadır" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...