Filistinlilere vatandaşlık veriliyor iddiasına yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Filistinlilere vatandaşlık veriliyor iddiasına yalanlama

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bazı sosyal medya hesaplarında ortaya atılan "Türkiye’nin Kudüs’teki konsolosluğu Filistinlilere vatandaşlık veriyor” iddiasına yalanlama geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasında, "Vatandaşlık vermekle yetkili merci, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüdür." denildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Türkiye’nin Kudüs’teki konsolosluğu Filistinlilere vatandaşlık veriyor” iddiasının tamamen asılsız olduğunu duyurdu.

"YETKİLİ MERCİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞIDIR"

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Vatandaşlık vermekle yetkili merci, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüdür. Büyükelçilikler, daimi temsilcilikler, başkonsolosluklar, büyükelçilik konsolosluk şubeleri ile fahri başkonsolosluk ve fahri konsoloslukların vatandaşlık vermeye yönelik yetkileri bulunmamaktadır."

 

Filistinlilere vatandaşlık veriliyor iddiasına yalanlama - 1. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç.26 Şubat 2024 14:46

Vatandaşlık verilirse hainlik olur. Filistin de tek kişi kalmaz buraya gelirler, böyle olunca da Filistin'i Biz İsrail'e peşkeş çekmiş oluruz.

Sonraki Haber Yükleniyor...