Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Finlandiya ve İsveç’in ikna ziyaretine Erdoğan’dan net tavır: Kusura bakmasınlar Evet demeyiz

Finlandiya ve İsveç’in ikna ziyaretine Erdoğan’dan net tavır: Kusura bakmasınlar Evet demeyiz

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanlarının NATO üyeliği için Türkiye'ye gerçekleştirecekleri ziyaret öncesi iki ülkenin teröre verdiği desteği hatırlatarak "NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz." diyerek tavrını ortaya koydu.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda iki ülke arası ilişkilerin yanı sıra gündeme dair kritik açıklamalarda yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanlarının NATO üyeliği için Türkiye'ye gerçekleştirecekleri ziyaret hakkında da konuştu. Erdoğan, "Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz." dedi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her iki ülkeyle ilgili de gerçi bu aralar dışişleri bakanlarıyla bir görüşmeler yapıldı. Bakın her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu değil. Kaldı ki bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine karşı biz karşıyız deseler ki, teslim etmeleri gereken teröristleri teslim etmeyeceklerine yönelik açıklamaları var. Velev ki teslim et, bir delikten iki kez Müslüman sokulmaz. Daha önce Yunanistan NATO'dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi Yunanistan'ın tekrar NATO'ya girmesini sağladı. NATO'nun en önde gelen ülkeleri Yunanistan'a her türlü desteği veriyor mu, her türlü üssü kuruyorlar mı? Kuruyor. Biz bunlara nasıl inanacağız. İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezleri. Parlamentoya gidip bunları konuşturuyorlar. Hatta ve hatta terörist yanlısı üyeleri var parlamentolarında. Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO'ya girmesine 'evet' demeyiz." ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞECEKLER

İsveç Dışişleri Bakanlığından İsveç'in resmi haber ajansı TT'ye yapılan açıklamada, Linde ve Haavisto'nun, NATO üyelik başvurularını görüşmek için Türkiye'ye gidecekleri belirtildi.

Açıklamada, bakanların Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecekleri kaydedildi.

Linde, dün, ülkesinin NATO üyeliğine başvurması yönünde aldığı kararı değerlendirmek için çok yakında Ankara'ya bir heyet gönderileceğini açıklamıştı.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO çıkışından sonra İsveç’ten küstah tehdit
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO çıkışından sonra İsveç’ten küstah tehdit

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan
HABER

Erdoğan'dan NATO planına 'veto' kartı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.