Firari FETÖ'cü eski komiser tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Firari FETÖ'cü eski komiser tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

FETÖ'nün Emniyet hahrem yapılanması içerisinde bulunan ve 6 yıldır firar olan ihraç Komiser Yardımcısı Kadir Akar isimli şahıs yakalandı. Akar işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye'nin ulusal güvenliği tehdit eden terör örgütleriyle mücadelesi büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda FETÖ terör örgütü mensupları er ya da geç güvenlik güçlerinin sıkı çalışmaları sayesinde adalet teslim ediliyor. Son olarak firari bir FETÖ'cü eski komiser Kayseri'de yakalandı. 

SAHTE KİMLİK KULLANDI

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen çalışmalar neticesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Emniyet Mahrem yapılanması içerisinde bulunan ve 6 yıldır firar olan ihraç Komiser Yardımcısı Kadir Akar isimli şahsın İstanbul ilinden çıkış yaparak Kayseri iline geldiğinin tespiti üzerine 30.09.2023 günü yapılan operasyon sonucu şahıs Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, şüphelinin Polis ve Jandarma kontrolünde yakalanmamak için sahte kimlik temin ederek kullandığı belirtildi.

POLİS KOLEJİNE YERLEŞTİRİLDİ

Ayrıca, şüpheli şahsın BYLOCK kullanıcısı olduğu, örgütün yapmış olduğu fişlemelerde örgüte en üst derecede sadakatle bağlı olduğu, örgütün dershanelerinde özel olarak yetiştirilerek, Polis Kolejine yerleştirildiği, mesleğe başladıktan sonra da örgüt ile irtibatının devam ettiği, örgütün kanunsuz emir ve talimatlarını yerine getirdiği tespit edildiği belirtildi.

Uzun süredir gizlenmek için sahte kimlik kullanan, fiziksel özelliklerini değiştirmeye çalışan ve kayıtsız adreslerde kalan firari FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi şahıs, yapılan adli işlemler sonrasında 01.10.2023 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sincan Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...