Fransızın cevabını bulamadığı soru! Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?

Düzenleyen: / Kaynak: Ensonhaber
- Güncelleme:
Fransızın cevabını bulamadığı soru! Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?

GÜNDEM Haberleri  / Ensonhaber

Türkiye'nin dış politikadaki başarılı hamleleri Fransa'yı endişelendirmeye başladı. Fransız Le Point dergisi, Türkiye Yüzyılı'na vurgu yaptığı makalede "Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?" sorusunu sordu.

Türkiye'nin yürüttüğü aktif dış politika dünyada ses getirmeye devam ediyor.

Ukrayna savaşından tahıl koridoruna, Afrika'daki gelişmelerden Karabağ savaşına kadar dünyanın çok farklı bölgelerinde varlığını ve ağırlığını hissettiren Türkiye, dünya gündemini de sık sık meşgul ediyor.

Fransa merkezli Le Point dergisinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğündeki Türkiye'nin uluslararası arenada oynadığı rolü anlatan bir yazı kaleme alındı.

Fransızın cevabını bulamadığı soru! Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?

Dergi, Türkiye'nin belirlediği politikalar kapsamında emin adımlarla ilerlediğine vurgu yaptı.

"ERDOĞAN'IN ZAFER YÜRÜYÜŞÜNÜ KİM DURDURACAK?"

"Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?" sorusunun yöneltildiği analizinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidar gücünün mayıs seçimlerinin ardından arttığı belirtildi. Geniş bir alanda etkili olan Ankara'nın "Türkiye Yüzyılı'nı" tüm dünyaya duyurduğu kaydedildi.

Söz konusu analizde şu ifadeler kullanıldı: Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı olan 29 Ekim'de Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlayacak çok şeyi olacak. Mayıs ayında yapılan seçimle gücünü pekiştirdi. Bölgeyi yeniden şekillendirme ve Ankara'nın hakimiyet kurma arzusu büyük bir hızla ilerliyor.

"TÜRKİYE TAMAMEN BAĞIMSIZ, ETKİLİ VE ETKİLİ BİR AKTÖR OLMAYI HEDEFLİYOR"

Türkiye'nin, Kafkasya'dan Kıbrıs Adası'na, Libya'dan Balkanlar'a kadar sahip olduğu etki alanına işaret edildi. Erdoğan için "Türkiye Yüzyılı'nın gelişini ilan etti." ifadesi kullanılarak şunlar aktarıldı: Dışişleri Bakanı olan gizli servisin eski başkanı Hakan Fidan, 8 Ağustos'ta, "Türkiye tamamen bağımsız, etkili ve etkili bir aktör olmayı hedefliyor" dedi.

“BÖLGESEL HAKİMİYET PROJESİNE GİDEN YOLDA…”

Fransız dergisi, Azerbaycan ordusunun Karabağ'da yasa dışı silahlı Ermeni unsurlarına yönelik sonuç verici operasyonlarına değindi.

Sahada imza atılan başarı ve Türkiye'nin izlediği politika arasında bağlantı kurulduğu görüldü: Dağlık Karabağ'daki yasa dışı Ermeni unsurlarının teslim olması, Türkiye'nin bölgesel hakimiyet projesine giden yolda atılan adımlardan yalnızca biri.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zuleyha anık26 Eylül 2023 21:29

Ya en azından konuya Fransız kalmamış

Sonraki Haber Yükleniyor...