Göçmen tahrikinde darbe amacı var

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Göçmen tahrikinde darbe amacı var

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Müstafi Amiral Cihat Yaycı, son zamanlarda yabancı karşıtlığı üzerinden başlatılan kampanyanın altında FETÖ’nün bulunduğunu söyledi. Yaycı “Kışkırtmalar çok uluslu bir proje. Karanlık ittifak; yalan, yanlış ve çarpıtılmış haberlerle iç savaş çıkarmayı, devleti yönetilemez hâle getirmeyi ve nihayetinde yönetime el koymayı hedefliyor” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin yeni bir 15 Temmuz tehdidi ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulunan Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de millî güvenlik meselesi hâlini alan ve özellikle Arap girişimci, turist ve sığınmacıları hedef alan kışkırtmalar çok uluslu bir proje olduğunu belirten Yaycı “Farklı istihbarat servislerinin desteği ile yürütülen kaos planı FETÖ’ye ihale edildi. Küresel patronaj, seçimlerin hemen ertesinde sığınmacı ve düzensiz göçmen konusunu yeni sosyal karmaşa alanı olarak seçti ve projenin merkezinde FETÖ var. Karanlık ittifak, sığınmacı ve düzensiz göçmen meselesine ek ekonomi gerekçeli bir karmaşa ve kargaşa dalgasını yalan, yanlış ve çarpıtılmış haberlerle üreterek iç savaş çıkarmayı, devleti yönetilemez hâle getirmeyi ve nihayetinde yönetime el koymayı hedefliyor” dedi.

ÇOK DAHA TEHLİKELİ GELİYORLAR

Terör örgütü FETÖ’nün devleti ele geçirme amaçlı yeni taktikler geliştirdiğini söyleyen Cihat Yaycı “Bu sefer 15 Temmuz’dan çok daha tehlikeli geliyorlar. Vatanımız, milletimiz ikinci ve çok daha tehlikeli başka bir boyutta darbe tehdidi ile karşı karşıya. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın FETÖ ile mücadele iradesi maalesef siyaset, bürokrasi, ekonomi ve yargı çevrelerinde tam karşılık görmüyor. Bir önceki alçak kalkışma, milletimizin çelik iradesi karşısında yenildi. Türk milleti bu ihanete karşı topyekûn kale oldu ve vatanına, devletine, rejimine, tarihine, onuruna, sadık kaldı” diye konuştu.

FETÖ İLE ÖZEL MÜCADELE YÖNTEMLERİ GELİŞTİRİLMELİ

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, FETÖ’nün TİKKO, PKK, DHKP-C ve DEAŞ benzeri bir yapı olmadığını hatırlatarak şunları söyledi:
Bu örgütle, hukuk, emniyet, askeriye, ekonomi, diplomasi, siyaset, yargı ve bürokrasi de çok özel yöntemler geliştirmek zorundayız. Çünkü bildiğimiz terör yöntemlerinden çok farklı bir çalışma sistematiğine sahipler. FETÖ geçmişi ve bugünü ile çok boyutlu bir ajan yapılanmadır. Devleti ele geçirme motivasyonları, militanlarını hassas kurumlarda yerleşme üzerine kurulu. Böylesine sinsi ve tehlikeli bir yapı ile mücadelede hukuki ve FETÖ’ye özel düzenlemelerin yapılması bir mecburiyet. Çünkü hukukta buldukları en küçük boşluğu sonuna kadar kullanmayı çok iyi biliyorlar. Bu alanda maalesef müstakil düzenlemeler yapılmadı. Şu anda idare mahkemeleri yoluyla hukuki boşluktan faydalanarak özellikle silahlı bürokrasideki görevlerine tekrar dönüyorlar. Mevcut durum ciddi bir zaaf doğuruyor. Bunu devlet erki görmek zorunda.

GÖÇMEN KIŞKIRTMASI SON KOZ

Gelişmeleri çok tehlikeli durum olarak nitelendiren Cihat Yaycı, FETÖ’nün emniyet ve askerî yapı başta olmak üzere birçok kritik kurumda yeniden toparlanmaya başladığını ve kendi kliklerini oluşturduklarını anlattı. Buna paralel Türkiye’de yaşanan her gelişmeyi örgütün istismar aracı olarak sonuna dek kullandığını kaydeden Yaycı, şöyle devam devam etti:

Deprem sürecini de bir isyan aracına dönüştürmek istediler. Yine LGBT olayının perde arkasında da FETÖ var. Şimdi içeriden ve dışarıdan sığınmacı ve düzensiz göç sorununu istismara ve halkın tahrikine yoğunlaştılar. Bu amaçla özellikle sosyal medya da sayısız mecra üretip sahte hesaplarla trol faaliyet yürütüyorlar. Bu yolla Türkiye’nin mali dengesini ve dışarıdaki imajını yaralamakla birlikte en tehlikeli hamle olan sosyal dokuyu zedelemeyi, sokakları savaş alanına çevirmeyi hedefliyorlar. Bu alçak plan çerçevesinde de her sembolü ve değeri istismar ediyorlar. 

FETÖ ARTIKLARI TEMİZLENMELİ

Müstafi Tümamiral Yaycı “artıyor” dediği FETÖ tehdidinden kurtulmak için alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı:

Kurumlar içerisindeki FETÖ artıkları temizlenmedi. Halkta FETÖ ile mücadele konusundaki oluşan soru işaretleri izale edilmeli. Siyaset ve bürokrasi başta olmak üzere bazı sembol isimler görevden alınmalı. Zira örgüt yöneticiliği ile bilinen bazı isimler hâlen siyasi partilerde üst yöneticilikler yapmakta. Biz bu mücadeleden sadece Cumhurbaşkanı’nın kararlılığı ile çıkamayız. Topyekûn bir gayret gösterilmeli. Milletimizde oluşacak tereddütler ve devletin mücadele kararlılığı konusundaki zaaf endişesi bir sonraki kritik süreçte ağır bedeller ödememize neden olabilir. Çünkü gelinen noktada 15 Temmuz’da mücadele edenlerle mücadele dönemi başlatıldı algısı hâkim. FETÖ hiçbir biçimde ihmale gelmez. Tarihte eşine az rastlanır bir bela olan bu örgütle kararlı mücadele bir beka sorunudur. FETÖ kurumlardaki çoğu en kadrolarını muhafaza ediyor ve yeni bir kalkışma için işaret bekliyorlar. Tövbe etmiş ve pişman olmuş FETÖ mensubu olmaz. FETÖ ile barışma, uzlaşma gibi bir adım, Türkiye’yi dönülmez bir yola ve bitişe sürükleyecetir.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...