Halkın yüzde 70’i ramazan davulcusundan memnun

- Güncelleme:
Halkın yüzde 70’i ramazan davulcusundan memnun

Gündem Haberleri

Ramazan ve Oruç konulu kamuoyu yoklamasında, her 10 kişiden altısının mutfak harcamasının arttığı belirlendi. Gelenek hâline gelen ramazan davulcuları konusunda ise toplumun büyük bölümü memnun.

HABER MERKEZİ ANKARA - Ramazan ayına yönelik kamuoyu yoklaması gerçekleştirildi. Buna göre her 10 kişiden altısının mutfak harcamasının arttığı sonucu çıktı. NG araştırma şirketinin ‘Ramazan ve Oruç’ konulu anketinde, katılımcıların yüzde 82’sinin iftara misafir çağırmayı düşündüğü, oruç tutanların yüzde 56’sının ekonomik gerekçelerle dışarıda iftar yapmadığı, her 10 kişiden sekizinin de ramazan pidesi fiyatını pahalı bulduğu sonucu çıktı.  Ramazan ayının geleneği olan ramazan davulcuları konusunda ise toplumun büyük bölümünün memnun olduğu belirlendi. Ankete katılanların yüzde 70’i, gece kendi uyanabilmesine rağmen ramazan davulcularının güzel bir gelenek olduğunu ve devam etmesi gerektiğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 17’si davulculara gerek olmadığını ve kaldırılması gerektiğini belirtirken, davul sesi sayesinde sahuru kaçırmadığını belirtenlerin oranı yüzde 11.  

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...