Hasarlı binadan eşya almak isterken depreme yakalanan 3 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük kaybı veren Hatay bu akşam bir kez daha yıkıldı. Peş peşe gelen iki büyük sarsıntı sonrası ilk depremlerde hasar gören binalar yerle bir oldu. Enkaz altında kalanlar olduğu öğrenilirken arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok can ve mal kaybının yaşandığı Hatay bir kez daha dağıldı. Merkez üssü Defne olan ilk deprem saat 20.04’te 6,4 büyüklüğünde oldu, derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü. 3 dakika sonra Samandağ sallandı. 6 kilometre derinlikte oluşan ikinci depremin büyüklüğü 5,8 olarak duyuruldu. Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan bazı binaların bu depremlerde yıkıldığı öğrenildi.

EŞYALARI ALMAK İSTERKEN ENKAZ ALTINDA KALDILAR

6,4 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalardan birisi de Antakya'da Şehit Murat Nuraydın Caddesi üzerinde bulunan İlkser Apartmanı oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören binadan eşya çıkarmaya çalışan ve nakliye firması personeli oldukları öğrenilen 4 kişi, yıkıntılar arasında kaldı.

Bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE ve Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri, bu kişilerin çıkarılması için çalışma başlattı. Depremin ardından kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

Yaralı kurtarılan Savaş Cüneyidioğlu sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı, 3 kişi ise hayatını kaybetti. Server ve Hüseyin Cüneyidioğlu (22) ile Misbah Hallak'ın cansız bedenleri yıkıntıların altından çıkarılarak morga götürüldü.

Hasarlı binadan eşya almak isterken depreme yakalanan 3 kişi hayatını kaybetti

KARDEŞİNİ BEKLERKEN FENALAŞTI

Nakliye firması çalışanı Selman Hallak, deprem sırasında yıkılan binadaki eşyaları taşıdıklarını söyledi. Kendisinin sarsıntı anında aracı getirmek için binadan uzaklaştığını anlatan Hallak, "4 kişi evden eşya taşıyordu. 1 kişi enkazdan çıkarılıp hastaneye götürüldü" dedi.

Bu arada, enkaz altında kalan kardeşinin çıkarılmasını beklerken fenalaşan Yahya Hallak'a, UMKE ekipleri müdahale etti. Ekipler, 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşmalarının ardından enkazdaki arama kurtarma çalışmasını sonlandırdı. (AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...