Hatay'da 99 kişiye mezar olan binanın kontrol elemanından isyan ettiren savunma: 'Yapıyı hiç denetlemedim'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hatay'da 99 kişiye mezar olan binanın kontrol elemanından isyan ettiren savunma: 'Yapıyı hiç denetlemedim'

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde 99 kişinin hayatını kaybettiği 10 katlı Gökkuşağı Apartmanın yıkılmasıyla ilgili soruşturmada denetim firmasının görevli kontrol elemanının savunması isyan ettirdi. Evrakta imzası bulunan kontrol elemanı imzasının benzetildiğini iddia ederek binayı hiç denetlemediğini söyledi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay Merkez Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi'nde 99 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın yıkılmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Tutuklanan yapı denetim firmasının statik proje ve uygulama denetçisi İ.A. ile aynı firmanın kontrol elemanı inşaat mühendisi C.C'nin ifadelerine ulaşıldı.

C.C, ifadesinde, firmada çalıştığını ancak sorumluluk sahasının Erzin ve Dörtyol ilçesi olduğunu öne sürdü. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen C.C, "Apartmanı yapımından bitim aşamasına kadar hiçbir zaman denetlemedim. Binanın yapıldığı yıllarda Erzin'de doğal gaz kombine çevrim santrali inşaatında görevliydim. Bu binanın yapımından sorumlu olduğumu bilmiyordum." ifadesini kullandı.

“İMZAM BENZİYOR AMA HİÇBİR ZAMAN DENETLEMEDİM”

C.C, beton döküm tutanağındaki imzasına ilişkin ise "Hiçbir zaman yapımını kontrol etmediğim binaya ilişkin evraklara imza atmadım. İnşaata ait beton döküm tutanağındaki imzanın, bana ait olup olmadığı sorulduğunda imzanın benzediğini söyledim ancak bu binayı hiçbir zaman denetlemedim. Başka evraklarda imzam var mı yok mu bilmiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Zanlının avukatı da müvekkilinin, inşaatta sorumluluk üstlenmediğini, tutanaktaki imzanın da ona ait olmadığını ileri sürdü.

Proje denetçisi İ.A. da kusurunun olmadığını öne sürerek, "Binanın yapımında ne gibi eksiklikler olduğu hususunda hiçbir görev, yetki ve sorumluluğum yoktur." iddiasında bulundu.

Gökkuşağı Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan C.C. ve İ.A, 10 Ekim'de tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...