Haziran ayı düzensiz göç rakamları belli oldu! Bakan Yerlikaya bilançoyu açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Haziran ayı düzensiz göç rakamları belli oldu! Bakan Yerlikaya bilançoyu açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Haziran ayının düzensiz göçmen raporunu paylaşan Bakan Yerlikaya, 15 bin 591 kaçak göçmen yakalandığını ve 6 bin 883'ünün sınır dışı edildiğini açıkladı.

Yurt genelinde düzensiz göçle mücadele hız kesmeden devam ediyor... Konuya ilişkin bir bilgilendirme paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, haziran ayı bilançosunu açıkladı.

15 BİN 591 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

Haziran ayında 15 bin 591 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçle mücadele kapsamında yakalananların; 6 bin 883’ü sınır dışı edildi. Diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam ediyor.

Geçtiğimiz ay 23 bin 450 düzensiz göçmenin de ülkemize girişleri sınırlarımızda engellendi. Düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız devam edecek.

İSTANBUL'DA DENİZ ÜZERİNDE 697 GÖÇMEN YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü koordinesinde, Deniz Limanı ve Önleyici Hizmetler şube müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerinin katılımıyla dün, kaçak göçmenlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

53 teknenin de denetlendiği çalışmalarda 697 kaçak göçmen yakalandı.

Kaçak göçmenler emniyeteki işlemlerinin ardından ülkelerine gönderilmek üzere İl Göç İdaresi'ne götürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...