HDP İl Başkanı gözaltında! PKK'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasında 30 şüpheli yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
HDP İl Başkanı gözaltında! PKK'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasında 30 şüpheli yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kocaeli merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hain terör örgütü PKK/KCK'nın cezaevi dış koordinasyon yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü ve örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla hareket ettikleri tespit edilen 30 şüpheli, gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 2015 seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat'da bulunuyor

Terör örgütü PKK son 2 günde büyük darbeler alıyor. PKK, gerek kırsalda gerek ise şehir merkezlerinde düzenlenen operasyonlarla büyük darbeler aldı. Bu kez oeprasyon Kocaeli merkezli 9 ilde gerçekleşti.

AMAÇ ÖRGÜTE KADROLU MİLİTAN HAZIRLAMAK 

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 35 şüphelinin terör örgütü PKK/KCK hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağladıklarını, bulundukları cezaevinde örgütün amacı ve ideolojisi doğrultusunda örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla 'terör örgütü cezaevi dış koordinasyon' yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüklerini tespit etti.

9 İLDE DÜĞMEYE BASILDI: 30 KİŞİ YAKALANDI

Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı'da bugün düzenlenen eş zamanlı operasyonda 30 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktarda nakit para, sözde flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

HDP'Lİ İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ ADAYI DA YAKALANANLAR ARASINDA

Gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015'te yapılan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat'ın da bulunduğu bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...