HDP'li Semra Güzel kaçtı mı? Bakan Bozdağ'dan açıklama

HDP'li Semra Güzel kaçtı mı? Bakan Bozdağ'dan açıklama

GÜNDEM Haberleri

PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra vekilliği düşürülen HDP’li Semra Güzel kayıp... Adalet Bakanı Bozdağ “Yurt dışına çıkışı gözükmüyor, ancak gayriresmî yollardan kaçmış olabilir” dedi.

Adıyaman’da 2017 yılında güvenlik güçleri tarafından düzenlenen bir operasyonda “Koçero” kod adlı PKK’lı terörist Volkan Bora etkisiz hâle getirildi. Bora’nın cep telefonunda, 24 Haziran 2018’de HDP’den milletvekili seçilen Semra Güzel ile fotoğraflarına rastlandı. Dağda çekilen bu kareler sonrası TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, Güzel’in, ‘terör örgütü üyesi olma’ suçlamasıyla dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğuyla karar verdi. Ardından HDP’li vekil için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılık, ifadeye çağırdığı Semra Güzel’den bir cevap alamayınca 23 Mart’ta yakalama kararı çıkardı. Polis, kapısına gitti ancak orada da bulamadı. Her yerde aranan Güzel’in 22 Ocak tarihinde yasa dışı yollarla kaçarak Almanya’ya gittiği iddia edildi. Dün Ankara Hâkimevinde yargı muhabirleriyle bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Bakan Bozdağ, şunları söyledi: Bilinen adreslerinde Semra Güzel’e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmî bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı? Resmî kanallar açısından yurt dışına çıkış gözükmüyor ama gayri resmî, kaçak yollardan gitti mi bu konu da tahkik ediliyor. Kolluk görevlileri gerekli arama ve taramayı yapıyor. Yakında kendisine ulaşılır ve gereği yapılır.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...